Elektronik Haberleşme oğrencisiyim ve mikroişlemciler dersinden bir odevim var, yardımınıza ihtiyacım var.
Butona 10 kez basıldığında boarddaki tum ledleri (8 tane) yakan bir programa ihtiyacim var. Aşağıda programın algoritmasını ve asm nin ornek komutlarını vs.vs. vericem,
PIC16F877A uzerinde calışacak program lazım, yardımcı olursanız cok sevinirim. İnanın tek başıma yazamıyorum programı anlıyamıyorum, uğraşıyorum ama bir turlu mantığı cozemedim,
Butona 10 kez basılınca tum ledleri yakan programın algoritması :
ASM ornek kod yazim, sonuctaki 1 ve 0'lar board'daki ledleri temsil ediyor.
Bunuda ornek olsun diye sizlerle paylaşayım, bu program ledleri flash yapmaya yarıyor,
Kod:
LIST P=16F877A INCLUDE
__CONFIG _WDT_OFF&_BODEN_OFF&_CPD_OFF&_DEBUG_OFF&_CP_OFF&_P WRTE_ON&_LVP_OFF&_WRT_OFF&_XT_OSC SAYAC1 EQU h'20' SAYAC2 EQU h'21' GOTO BASLA BASLA CLRF PORTB BSF STATUS,5 CLRF TRISB BCF STATUS,5 DONGU MOVLW H'AA' MOVWF PORTB CALL GECIKME MOVLW H'55' MOVWF PORTB CALL GECIKME GOTO DONGU GECIKME MOVLW H'FF' MOVWF SAYAC1 DONGU1 MOVLW H'FF' MOVWF SAYAC2 DONGU2 DECFSZ SAYAC2,F GOTO DONGU2 DECFSZ SAYAC1,F GOTO DONGU1 RETURN END
buda deneme board'u, ornek olsun diye internetten bulduğum resim. Ama bunun uzerinde calışıyoruz okulda. bizim işimiz ordaki 8 tane led ile

ASM'den anlayan programı yazabilecek olan birini arıyorum, yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkurler,