Wireless mouse ve klavyelerde ve bazı farklı urunlerde de kullanılan bu kablosuz usb teknolojisinin vazgecilmezi. USB dongle bir receiver yani alıcı; klavye, fare, kulaklık ve ceşitli donanımın icerisinde bulunan ufak bir modul, transmitter yani verici. Kullandığı teknoloji yanlış bilmiyorsam RF yani yine yanlış bilmiyorsam radyo frekansı. Bazı USB dongle adaptorlerin uzerinde 2.4 yazar buda Hertz belirtiyor sanırım yada frekans yada ikiside aynı şey bilmiyorum. Benim merak ettiğim mesela usb alıcı bilgisayara bağlanıyor, uzerinden ses iletmek mumkun, ki karmaşık bir data turudur. Klavyeden fareden veri iletmek mumkun. Hatta bazıları bunu bluetooth teknolojisi icin bile kullanıyor. Bu teknoloji hakkında daha cok bilgi verebilecek birisi varsa lutfen yorumlara gelsin. Bilgisayara taktığımız dongle alıcı oluyor eğer biz vericiye de usb bağlantısı ekler ve başka bir bilgisayara bağlarsak bilgi aktarmak mumkun olur mu? Ki mumkun olması lazım. Alıcı ve verici olarak kullanılabilir mi? Mesela verici modulu bir bilgisayara bağladım, alıcıyıda başka birine, fotoğraf verisi gonderebilirmiyim? Biliyoruz telefonu bluetooth ile bilgisayara bağlayıp touchped olarak kullanabiliyoruz. Ama kablosuz klavye ve farelerde gorduğum kadarıyla bu dongle yada RF teknolojisi daha sağlıklı geldi bana. Telefona otg aracılığı ile verici takıp bu kablosuz touchped arayuzunden gelen veriyide otg cihazına gonderirsek, demek istediğimi anladınız bluetooth yerine bu alıcı verici sistemini kullanabilir miyiz? Logitech alıcıları 6 farklı cihaza kadar veri aktarımını destekliyor yani 6 cihazı aynı anda bağlayabiliyorsunuz. Mesela ben bir kac farklı client ve server kullanan uygulamalar kullanıyorum mesela, airdroid mesela goruntu aktarımı icin ne bileyim mouse server ve mouse without borders gibi. Bunların hepsini birleştirip ve bu rf dongle usb receiver transmitter teknolojisinden faydalanıp bir şeyler uretmek istiyorum. yardımcı olacak arkadaşlar lutfen.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Elektrik & Elektronik
- Wireless Mouse and Keyboard Dongle