Torrent belgeseli torrent'e duşerse.
Pirate Bay hakkında yeni bir belgesel cekiliyor. Peki ama film torrent'e duşerse ne olacak?
Bildiğiniz gibi en unlu torrent paylaşım sitesi The Pirate Bay uzun suren bir dava sureci yaşadı. Duruşmalar sona erdi ve hakim kararını Nisan ayında acıklayacağını belirtti. Bu davanın sonucu bir yandan film ve muzik endustrisi, diğer yandan da Pirate Bay ile benzeri paylaşım siteleri ve kullanıcıları tarafından merakla bekleniyor. İsvecli bir belgeselci ise son yılların en sansasyonel telif hakları davası ve tum olayın merkezindeki The Pirate Bay sitesini konu alan bir belgesel film yapmak icin kolları sıvadı. Belgeselci Simon Klose'nin filminin kopyasının torrent'e duşmesi riskinden ise rahatsız olmuyor.
"Bu surec beni de yakından ilgilendiriyor. Film endustrisi yeni iş modelleri bulmak zorunda" diyen Klose, The Pirate Bay davası surecinin film endustrisi bir icin bir değişim surecini tetikleyeceği goruşunde. Eserlerin dağıtım ve pazarlamasında dosya paylaşımının endustrinin ihtiyacı olan acılımları yaratacağına inanan İsvecli belgeselci; "filminiz internet uzerinden bedava indirilebilse bile para kazanılabileceğine inanıyorum" diye konuşuyor.
Her ne kadar dava Nisan'da tamamlanacak olsa da, Klose belgeselin tamamlanmasının daha uzun sure alacağını tahmin ediyor.
CHİP
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Pirate Bay film oluyor!