Mozilla'nın buyuk onem verdiği mobil işletim sistemi Firefox OS, Android ve iOS yanında ne sunacak?

Onceki adı Boot to Gecko (B2G) olan Mozilla'nın mobil işletim sistemi Firefox OS, şu an Google'ın Android'i ve Apple'ın iOS'unun hakim olduğu son derece rekabetli olan cep telefonu piyasasında onemli bir yer edinmeyi amaclıyor.
Firefox OS'un ne kadar başarılı olacağını şu an kimse bilmiyor, fakat bu yazımızda Firefox OS hakkında bilmeniz gereken en onemli 10 bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz.
1. Cıkış tarihi: Firefox OS'u kullanan ilk cep telefonlarının Ocak 2013'te piyasaya cıkması bekleniyor.
2. Fiyat: Bu işletim sistemini kullanan ceplerin hesaplı olması amaclandığından, Firefox OS'u kullanan cok uygun fiyatlı akıllı telefonlar gormeyi bekleyebiliriz.
3.İnternet tabanlı HTML5: Firefox OS, bir HTML5 internet tabanlı tarayıcı. Google'ın Chrome OS'una benzer şekilde tum ozellikler bu tarayıcı aracılığıyla kullanılıyor.
4. "Android'den daha iyi": Telefonica Başkanı Matthew Key'e gore hesaplı telefonlarda Firefox OS, Android'e gore daha iyi bir deneyim sunacak.
K