Samsung'un başı bir belada ki sormayın gitsin. Galaxy S6 icin hergun cıkan haberlerden artık telefon neredeyse netleşti. İşte Galaxy S6'ya ait olduğu soylenen teknik cizim.

Teknolojik cihazlar icin olan sızıntılara iddialara alışığız ama bu kadarı da ne dedirten sızıntılar ortaya cıkınca durum değişiyor. Goruşunuşe gore Samsung bu yıl icerisinde duyuracağı Galaxy S6'ya yonelik bilgilerin ve goruntulerin sızdırılmasına yonelik zor zamanlar yaşıyor. Hergun yeni bir goruntu yada bilgi sızdırılıyor. Bu son sızdırılan goruntuler de ise Galaxy S6'nın metal kasaya sahip olduğunu goruyoruz.

Aslında cihazın metal kasaya sahip olması bana supriz olmadı. Cunku Galaxy A7 icin metal kasayı duşunduğu icin Galaxy S6 icin de boyle bir yenilik kaydedeceğini duşunmuştum. Eğer bu iddialar doğru cıkarsa yanılmamışımdır demektir. Gelelin S6'nın boyutlarına. Cunku sadece metal kasası değil aynı zamanda boyutlarına dair teknik cizimleri de goruyoruz. Metal kasa goruntulerine benzer olarak karşımıza cıkan Galaxy S6'nın 6.91 mm inceliğinde olduğunu goruyoruz. Yani anlayacağınız iPhone 6 ile aynı incelikte. Ayrıca 70.81 mm genişlik ve 143.30 mm yukseklikte olan cihaz Apple'ın son amiral gemisi olan iPhone 6'ya benziyor. Samsung zaten SIM kart yerini Galaxy A7 cihazında sağ ust tarafa taşımasıyla Apple'a ozendiği haberleri cıkmıştı. Şimdi de boyutlarıyla aynı olmasıyla hepten Apple'a ozendi haberlerinin odağı olacak.

Project Zero (Sıfır Proje) adı altında sıfırdan tasarlanması beklenen Galaxy S6 urunu gercekten de iPhone 6 benzeri bir klondan mı ibaret bunu yakın zamanda tanıtıldığında net bir şekilde oğrenmş olacağız. 1 yıl boyunca Galaxy S6 cihazı icin uğraşan Samsung bu tasarımıyla cıkarsa iPhone 6'ya rakip olma ve benzerliğiyle dikkat ceker. Samsung gibi bir şirketinin on binlerce personeli varken yeni urununde bu tasarımı ortaya cıkarttığını gormek beni uzdu. Peki tasarım boyle olursa siz ne duşunursunuz?

VE TEKNOLOJİ