Microsoft'un uzerinde titizlikle calıştığı Windows 8 işletim sisteminin 2013 yılı sonuna kadar kac kullanıcıya ulaşmak istediği acıklandı. Hedef zor, ama imkansız değil.
Microsoft'un son olarak yaklaşık 2 ay once Consumer Preview versiyonu ile acık betasını yayımladığı işletim sistemi Windows 8'den beklentiler buyuk. Metro arayuzu ile işletim sisteminde radikal değişiklikler uygulayacak olan Windows 8, uygulama modelini de bilgisayarlara getirmiş olacak.
Consumer Preview versiyonu bile milyonlarca kişi tarafından kullanılan Windows 8'in bu yılın sonlarına doğru satışa cıkması bekleniyor. Bilgisayarların yanı sıra bircok tablet modeli de Windows 8 işletim sistemiyle birlikte satılacak. Microsoft, Windows 8'in 2013 yılı sonuna kadar, yani bu yılın sonunda piyasaya cıktığını duşunursek 1 sene icerisinde toplamda 500 milyon kullanıcıya erişebileceğini tahmin ediyor.
500 milyon gercekten yuksek bir rakam, yarım milyar demek fakat satılan bilgisayarları ve tabletleri duşunursek, Windows 8'in yenilikleri sayesinde tercih sebebi olabileceğini duşunursek ulaşılmaz değil.
Windows 8'in Consumer Preview veriyonunu henuz indirmediyseniz hemen indirmek icin buraya tıklayın. (Kaynağa Gir)
Kaynak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows 8'den Beklenen Satış Rakamı[ET]