Turkiye Uzay Ajansı'nın İlk Toplantısı Gercekleşti: Logo Vatandaşlarla Secilecek

Turkiye, uzun bir bekleyişin ardından uzay ajansına kavuştu ve ajansın ilk toplantısı gercekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın başkanlığında gercekleştirilen toplantıda ajansa dair belirli kararlar alındı.
13 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararname sonucunda kurulan Turkiye Uzay Ajansı, yonetim kurulunda yer alan kişileri belirlemişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yonetiminde Turkiye Uzay Ajansı'nın ilk toplantısı gercekleşti. Toplantı sırasında ajansın logosu da gundeme geldi.
Turkiye Uzay Ajansı Yonetim Kurulu Toplantısı'na başkanlık eden Mustafa Varank, yapılan acıklamalara gore buyuk ve guclu bir Turkiye yolunda, uzay alanında calışmalar yurutulduğunu ifade etti. Acıklamalarında yonetim kurulunda bulunan kişilerin alanlarında uzman ve tecrubeli kişiler olduğunu da belirten Varank, ajansın 'Milli Teknoloji, Guclu Sanayi' vizyonuyla hareket edeceğini ve uzay alanındaki calışmalarını Turkiye'nin milli menfaatlerini koruyarak yapacağını ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dunyanın geleceğinin uzayda olduğunu ifade ederken ajansın kurulmasının Turkiye icin de gurur duyulacak bir şey olduğunu belirtti. Varank, bunun yanı sıra "Uzay ajansımızın, Turkiye'nin uzaydaki geleceğine yon verecek işlere imza atacağına inanıyorum" ifadelerine de yer verdi.

Bakan Varank, son olarak uzay ajansının logosu konusuna değindi. Bakan Varank, logonun vatandaşlarla birlikte secilmesi icin hazırlık yapılması konusunda Turkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Huseyin Yıldırım'a talimat verdi.