Adam Kelly, Kuantum Bilgisayarı Calışmalarıyla Avrupa'nın En İyi Genc Bilim İnsanı Secildi

Dublinli Adam Kelly, kuantum bilgisayar devrimi calışmalarına ettiği onculukle "Avrupa’nın En İyi Genc Bilim İnsanı" unvanına sahip oldu. Yılın başında BT Genc Bilim İnsanı ve Teknoloji Fuarı’nda birinci secilmesinden sonra Kelly, Avrupa Birliği Genc Bilim İnsanları Yarışması'nda da birinci olmayı başararak Avrupa’nın bir numarası oldu.
Her yıl gercekleşen BT Genc Bilim İnsanları ve Teknoloji Sergisi (BTYSTE), bu yılın ocak ayında yaptığı onemli calışmalar icin bir genci odullendirmiş ve tanınmasını sağlamıştı. Adam Kelly ismindeki genc, BTYSTE’de aldığı birincilikten sonra gectiğimiz gunlerde yapılan Avrupa Birliği Genc Bilim İnsanları Yarışması'nda da (EUYCS) birinci olmayı başardı.
Kelly'nin projesi, genel kuantum devrelerinin simulasyonunu optimize etmek uzerineydi. Bu calışma da pratik kuantum bilgisayarlarının gelişimine katkı sağlayacaktı. Sunumu ile BTYSTE’de birinciliği kazanan Kelly’nin odulu, EUCYS’de sunum yapmasını sağlayacaktı. Bu yarışmanın kazananları, kişi başı 7.000 euro para oduluyle odullendirildi.
Avrupa’nın En İyi Genc Bilim Adamı: Adam Kelly

Kelly’nin başarısı hakkında yorum yapan BTYSTE'nin başkanı Mari Cahalane, “Adam’ı EUCYS’deki başarısından oturu tebrik ediyorum. En saygın uluslararası oğrenciler arası bilim yarışmalarından birinci olarak ayrılmak, STEM başarısının harika bir gostergesi” acıklamasını yaptı. Mari, “İrlanda rekabette surekli olarak başarılı oldu ve Adam’ın aldığı bugunku başarı, bu rekoru surdurmeyi başardı” diyerek acıklamasına devam etti.

Kelly’nin kupa dolabı, Kasım 2018’de SciFest’te aldığı odullerden sonra giderek dolmaya devam ediyor. Gectiğimiz mayıs ayında Intel Uluslararası Bilim ve Muhendislik Fuarı'nda kazandığı bir başka odulu de dolabına ekleyen Kelly, başarılarına yenilerini eklemeyi surduruyor.