Luleburgaz Eğitim Sen temsilcisi Mehmet Sezgin'e ait 39 DT 209 plakalı traktore Manisa'nın Kırkaağac ilcesi Kocamehmetağa Mahallesi 53. sokakta park ihlali yaptığı gerekcesiyle trafik cezası kesildi. Gelen ceza karşısında Sezgin, gerekli yasal işlemleri başlatmak icin harekete gectiğini soyledi.
[h=3]"Hicbir ozelliğiyle uyuşmuyor"[/h] Sezgin bahse konu plakalı aracın evinin bahcesinde bulunan 1986 model traktorle aynı olduğunu soyleyerek, "Bunu ben iyi niyetli olarak duşunuyorum. Ama boyle değil de var olan tum plakalara boyle bir şey yazıyorlarsa bu daha da acı verici bir durum. Cunku yazılan aracın ozellikleri de belirtiliyor. Ceza kağıdında 2002 model Kia marka beyaz bir otomobil olduğu ibaresi de var. Benim traktorum 2002 model değil, beyaz değil. Hicbir ozelliğiyle uyuşmuyor" dedi.
[h=3]"Plakası sorgulandığında traktor olduğu gorulur"[/h] Sezgin, cezai bir işlem uygulandığında park ihlalinde aracın fotoğrafının cekilmesi gerektiğini belirterek, "Bu ceza işlemi yapılırken aracın fotoğrafının cekilmesi gerekmiyor muydu? Yanlış parkın fotoğrafı cekilip oyle gonderiliyordu. Aynı şekilde plaka uzerinden sorgulama yapıldığında aracın ozellikleri direkt cıkıyor. Bu plaka girildiğinde doğal olarak benim resmi kayıtlarda var olan traktorum ortaya cıkacak. Bu plaka sorgulandığında karşılarında bir traktor olduğu ortaya cıkacak. Burada boyle bir durum var. Kafa karıştıran bir şey" ifadelerini kullandı.
[h=3]"Suca karışsaydı nasıl aklayacaktım"[/h] Sezgin şoyle devam etti: "Soz konusu arac başka turlu suclara da karışabilirdi. Bu sefer ben kendimi nasıl aklayacaktım. Kendimi aklamam icin neler yapmam gerekiyor. Farklı farklı daha adi suclara karışabilirdi. O yuzden bunu temizleme gorevi doğal olarak emniyet teşkilatıdır. Plaka bana ait ancak arac bana ait değil. Bu nedenle de guvenlik kameraları goruntulerinin incelenmesini isteyeceğim."
Tansu Edip Gokbudak
Hic gitmediği Manisa'da traktorune ceza kesildi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●49 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hic gitmediği Manisa'da traktorune ceza kesildi