Oncelikle herkese iyi forumlar arkadaşlar, cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkurler.
Ne kadar suredir tam olarak bilemeyeceğim ama son zamanlarda smite, firefall gibi oyunlarda aşırı fps duşuşleri yaşıyorum. Normalde oyuna girdiğim zaman hicbir problem yok, aldığım fps normal olarak 60'larda dolanıyor. Ama bir beş dakika (bazen 15 de olabiliyor) sonra 60'larda dolanan fps birden saniyede iki frame'e kadar iniyor. Yani oyuna girdikten 5 dakika sonra 2 fps ye duşuyor ve bana 30-60 saniye eziyet cektiriyor, sonra 60 fps'den duşuk bir rakama, 40 fps'ye cıkıp bir beş dakika daha normal oynatıyor. Beş dakika sonra aynı şey.
Oyundan kaynaklanıyor diye repair yaptım, grafik ayarını tutturamıyorum diye nvidia geforce experience'tan optimizasyon yaptım.
Bunun dışında cpu'dan kaynaklanıyordur diye kasma durumlarında veya normal durumlarda cpu kullanımını izLEDim, aynı şekilde fiziksel bellek kullanımına baktım, termal macunu değiştirdim, cpu ısısını izledim (işlem yapmıyorken 40'larda, oyundayken 55 civarında seyir ediyor), gpu driverlarını guncelledim, ısısını izledim aynı şekilde normalde 40 civarında, oyundayken 55.
Format attım yani bildiğim her şeyi denedim fakat bir turlu ustesinden gelemedim.
Bilgisayarımın ozellikleri:
3 GB DDR3 Ram
intel CORE 2 QUAD Q8300 2.50 GHZ
NVIDIA GEFORCE GT 630
500 GB HDD
Dediğim gibi yanıtlar icin şimdiden teşekkurler.
- ReadBull.net
- Donanım Forumu
- Arıza Teknik Destek
- Dota2, Smite, Firefall gibi oyunlarda fps duşuşu