bugun HP marka dizustu bilgisayar aldım,bios menusune f10 tuşu ile ulaştım fakat biosu kısıtlı gibi gozukuyor bircok ozellik yok,sadece bir bios karşıma cıktı.Onboard ekran kartını tamamen devre dışı bırakmak istiyorum ama birturlu beceremedim.İnternette araştırmalar yaptım ama maalesef işe yarar pek bir şey bulamadım.Onboardı kaldırmak istememin sebebi,Yenileme hızı 60 heartz gozukuyor,Ve 60 heartz gozlere pek iyi gelmiyor,goz hastalığımda olduğundan problem olabileceğini duşundum.Diğer Harici ekran kartını aktifleştirebilirsem,onda yenileme sıklığı 85 ve uzeridir en az,ama nasıl aktifleştiricem onu bilmiyorum.
İşletim sistemi Win8
Hp pavilion g6-2305st marka laptop.
Edit : Ayrıca biosta turboboost ile ilgilide bir şey yok.Kac yıldır pc kullanıyorum boyle bios gormedim ben.hicbirşey yok.İ5 işlemcilerde turboboost ozelliği mevcut ama biosta yok.Sanırım bios guncellemesi falan gerekiyor ama nasıl yapılıyor bilgim hic yok
Ayrıca soz konusu biostan resimler,Biraz once HP'ninsitesinden guncel bios indirip yukledim,fakat yine kısıtlı gibi gozukuyor. : S