Yaklaşık 3 ay once aldığım Toshiba 320Gb 2,5" harici harddiskim almamın uzerinden 1,5 ay gecmeden birden durup calışmamaya bazen de durup acılmaya ve bunu surekli tekrarlamaya başladı. elektrik sorunu var deyip başka bilgisayarlarda denedim yine aynı sorun. harddiskte sorun var sandım ama calıştığı zamanlarda bad sector arattırdım sorun bulamadım. kablosunu değiştirdim kablo uzunluğundan kaynaklanan dirence karşılık akımın duşuyor olma ihtimalini duşunerek kısa aldım yine olmadı. En son taktığım makinelerdeki ortak yonleri araştırdım ve sonuc tatmin edici. HEPSİNDE NOD32 Smart Security programı kuruluydu. Bu yuzden harddiskimde trojan gorduğu an bağlantıyı kesiyor ve sacmalıyordu. Antivirusum sessizce bu işleri yapıyor ve beni 1,5 aydır delirtiyordu. Bugun sildim ve Kaspersky 2010 yukledim. Sorunsuzca calışıyor super verim alıyorum.Veri aktarım hızında bile artışı hissettim.
Şimdi sizlerde de boyle bir sorun varsa dediklerimi uygulamanız faydalı olabilir arkadaşlar. Hepinizi seviyorum. Başarılı ve sağlıklı gunler dilerim.
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Arıza Teknik Destek
- Harici HDD aniden devre dışı kalıma hatasının cozumu