Kullanıcıların, işletim sisteminin tum denetim ayarlarına tek bir klasorden erişmesine olanak veren gizli “TanrıModu” (GodMode) ozelliğinin keşfi, Windows tutkunlarını heyecanlandırdı.
Windows 7’de yeni bir klasor oluşturup, bu klasorun adının sonuna belirli bir karakter kumesi ekleyerek, fare imlecinin gorunumunu değiştirmekten yeni bir sabit surucu bolumu oluşturmaya kadar her şeyi yapabileceğiniz bir konuma sahip olabilirsiniz.
Bu hilenin Windows Vista’da da calıştığı rivayet ediliyor, ancak uyarılar 32 bit Vista’da duzgun işleyen bu yontemin işletim sisteminin 64 bit surumunde cokmelere neden olabileceği yonunde.
“TanrıModu”na girmek icin yapılması gereken, yeni bir klasor oluşturup bu klasorun adını aşağıdaki gibi değiştirmek:
GodMode.
Bunu yaptıktan sonra klasorun simgesi Denetim Masası simgesine donuşecek ve icinde pek cok ayar bulunacak. Windows’unuzu olumsuzleştirmeyeceği kesin ancak tum denetimlere ulaşmak icin kullanışlı bir yontem.
Microsoft’a bu ozelliğin ayrıntılarını ve fikrin nereden geldiğini sorduk. Ancak Redmond’dan henuz bir acıklama gelmedi.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows 7'deki gizli Tanrı Modu nasıl acılır?