Bahceşehir Universitesi, ABD'nin en iyi universitelerinden biri olan MIT'de "Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi" actı
[IMG]http://img823.**************/img823/1970/58649560.jpg[/IMG]
Bahceşehir Universitesi, ABD'de yer alan ve dunyanın en iyi universitelerinden biri olarak kabul edilen Massachusetts Institute of Technology - MIT'de teknoloji, inovasyon ve girişimcilik merkezi actı. Ozellikle muhendislik ve girişimcilik alanında yaptığı calışmalarla adından soz ettiren MIT'de acılan merkezde, Bahceşehir Universitesi ile ortak araştırma projelerinin yanı sıra, teknoloji, inovasyon, girişimcilik ve biyomedikal alanında calışmalar yurutulecek.
"MIT – Bahceşehir Universitesi Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi"nin acılışına, Turkiye'nin Boston Başkonsolosu Murat Lutem, MIT Rektoru ve dekanlar, Bahceşehir Universitesi Mutevelli Heyet Başkanı Enver Yucel, Northeaestern Universitesi Dekanı Prof. Dr. Yaman Yener'in yanı sıra cok sayıda Turk ve ABD'li akademisyen katıldı. Acılışta bir konuşma yapan Turkiye'nin Boston Başkonsolosu Murat Lutem, Turkiye olarak son yıllarda daha cesur, daha atak ve daha guvenli hareket ettiklerini belirterek "Bugun yeni Turkiye'nin onde koşan girişimcilerinden Sayın Enver Yucel'in Turk Bayrağı'nı dunyada bir noktaya daha asmasına gururla tanık oluyorum. Bahceşehir Universitesi ABD'de Turkiye icin mukemmel işler yapıyor. Bize de kendilerine destek olmak duşuyor" dedi.
Bahceşehir Universitesi Mutevelli Heyet Başkanı Enver Yucel yaptığı konuşmada, Bahceşehir Universitesi'nin Turkiye'de ve bolgesinde dinamik ve hızlı buyuyen yapısıyla bilinen Universite olduğunu belirtti. Yucel "Bahceşehir Universitesi bu merkezi acarak hem oğrencileri hem de oğretim uyeleri icin eşsiz bir yeniliği daha gercekleştirdi. Harvard, Columbia, NYU, Stanford, Yale gibi prestijli universiteler ile yaptığımız farklı alanlardaki işbirliği ağını genişlettiğimiz bugunlerde, "Bahceşehir Universitesi MIT Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi"mizin de Bahceşehir Universitesi ağına katılmasından dolayı cok mutluyuz" dedi. Yucel "Biz bu merkezi kurarken oğrencilerimizin ve oğretim uyelerimizin fikirlerini, araştırmalarını ve projelerini uluslararası bir seviyede surdurebilmesini ongorduk. İşte bu cercevede "Bahceşehir Universitesi MIT Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi" olarak başarılı oğrencilerimize ve oğretim uyelerimize araştırma fonları sağlamayı kararlaştırdık.
Bahceşehir Universitesi tarafından sağlanacak bu araştırma fonları kapsamında oğrencilerimiz Amerika Birleşik Devletleri'nin en prestijli universitelerine ev sahipliği yapan Massachusetts eyaletinde alanlarında araştırmalar yapabilecek, projelerini hayata gecirebilecek, derslerini takip edebilecekler" diye ekledi. MIT'deki merkezin Bahceşehir Universitesi oğrencileri icin bir araştırma ussu olacağını da ifade eden Enver Yucel, sadece o bolgede bulunan Harvard, MIT, Northeastern gibi universitelerle tasarlanan programlardan faydalanmakla kalmayacaklarını, dunyanın farklı noktalarında anlaşmalı olunan kurumlarla da iletişim halinde olabilecek ve online programlarla araştırmalarını surdurebileceklerini ifade etti. Yucel; "Merkezimizin ev sahipliği yapacağı başarılıra şahit olmak icin sabırsızlanıyorum" diye sozlerini tamamladı.
internet.haber
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi