Home, işletim sistemi de olabilirmiş!

Facebook, yeni hizmeti Home'u Android'e sunmadan once bakın hakkında neler duşunmuş neler...

Facebook'un Home platformunu ortaya cıkarmadan once yepyeni bir işletim sistemi yapmayı da aklından gecirdiği ortaya cıktı.
Sosyal dev, Home'u ortaya cıkarmadan once şu uc yolu değerlendirmiş: Ozel bir işletim sistemi, Android'in modifiye edilmiş bir surumu veya gecenlerde tanıştığımız Android arayuzu.
Facebook mobil muhendislik direktoru Cory Ondrejka, her secenek icin bir prototiplerinin olduğunu soyluyor. D: Dive Into Mobile konferansında konuşan Ondrejka, ilk iki secenekten vazgecmelerinin nedeninin, Facebook Home ile amaclarının mumkun olduğunca cok kullanıcıya ulaşmak olduğunu soyluyor. Home'un yuzlerce milyon kişiye ulaşmasını istediklerini soyleyen Ondrejka, başarılı bir işletim sisteminin bile bu deneyimi sadece belirli bir kesime sunabileceğini duşunuyor.
Ondrejka ve Facebook CTO'su Mike Schroepfer, sahnede ilk Home guncellemesinin Mayıs ayında geleceğinin de haberini verdiler. Tabletlere yonelik Home ise, Home'un Android'li ceplerde yaygınlaşmasından sonra kullanıma acılacak.
teknoloji