55nm uretim teknolojisine geciş noktasında rakibi AMD-ATi'nin gerisinde kalan Nvidia, gozunu 40nm uretim teknolojisine cevirmiş durumda. Firma her ne kadar bazı GPU'larını 55nm uretim teknolojisiyle uretmeye başlamış, bazılarınıysa uretmek icin kolları sıvamış olsa da 40nm uretim sureci yeni nesil gpu'ların hazırlanış surecinde firmanın ağırlıklı gundemini oluşturacak gibi gorunuyor.

Gelen yeni bilgilere gore Nvidia'nn 40nm uretim teknolojisiyle hazırlanan ilk grafik işlemcisi onumuzdeki Mart ayında duyurulabilir. Tabii bahsi gecen zaman diliminin planların yolunda gitmesi halinde, gercekleşecek en iyimser senaryo olduğunu da belirtelim. Cunku Nvidia'nın 40nm GPU calışmalarını tamamlamasının yanında TSMC'nin uretim bantlarını 40nm icin hazır hale getirmesi gerekiyor.

TSMC cephesinden gelen bilgiler, firmanın gelecek yılın ilk aylarında 40nm uretim teknolojisiyle bantlarını calıştırabileceğini işaret ediyor. Nvidia'nın Mart ayında Hannover, Almanya'da gercekleştirilecek Cebit '09'da gostermesi kuvvetle muhtemel olan 40nm GPU'sunun hangi segmentte yer alacağı ise şimdilik bilinmiyor. Fakat gorunen o ki 65nm ve 55nm sonrasında firma 40nm uretim surecine rakibi AMD-ATi'den once geciş yapmayı hedefliyor.

AMD-ATi ise 40nm uretim teknolojisi icin bekle ve gor yaklaşımını benimseyerek rakibi Nvidia'nın kozunu oynamasını bekleyebilir ve adımını ona gore atabilir. Tabii yeni uretim teknolojisi ATi ve Nvidia gibi TSMC icin de oldukca onemli ve zorlu bir geciş surecinin başlangıcı olacak. Bu noktada sektorun dikkat cekici gelişmeler ile karşılaşması da soz konusu olabilir.Uretim teknolojisine yonelik AMD-ATi vs. Nvidia duellosunda yeni bilgiler geldikce belirtmeye devam edeceğiz.