Bilim ve Teknik, Bilim Cocuk ile Meraklı Minik dergileri, Fatih Projesi kapsamında ucretsiz 'e-dergi' olarak oğrencilerin tabletlerine girecek. Ayrıca, bilim kulturunun geliştirilmesi icin okullarda bilim fuarları gercekleştirilecek.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında 14 Mart'ta imzalanan Eğitimde Fatih İşbirliği Protokolu ve Eğitimde İşbirliği Protokolu'nun alt yapısını oluşturan 6 yeni protokol imzalandı. Soz konusu protokoller kapsamında, her okulda bilim fuarları gercekleştirilecek. Bilim ve Teknik, Bilim Cocuk ile Meraklı Minik dergilerinin ucretsiz 'e-dergi' olarak oğrencilerin tabletlerinde yer alması icin calışma yapılacak.
TUBİTAK, fen bilimleri, bilişim teknolojileri, teknoloji ve tasarım ile matematik oğretim programlarının geliştirilmesine yonelik Ar-Ge calışmaları yapacak. Oğrencilerin analitik duşunme becerilerini artıracak eğitim icerikleri geliştirecek. İngilizce oğretim sistemi ustune araştırmalar yapılacak, alternatif oğretim modelleri ortaya konacak. Mufredata uygun dijital icerikler hazırlanacak, e-ders (video) uygulamaları ile icerik zenginleştirilmesi yapılacak.
Kaynak