Bilgi Toplumunda Aile Seminerleri”nde 300’e yakın Erzurumlu Aileye guvenli internet ve guvenli bilişim eğitimi verildi

Microsoft Turkiye’nin duzenlediği cocukların daha bilincli bilgisayar ve internet kullanıcısı olmalarını amaclayan “Bilgi Toplumunda Aile Seminerleri” devam ediyor. Ebeveyn ve cocuklara ozel olarak farklı calışmaların gercekleştirildiği ve eğitim iceriklerinin akademisyenler tarafından hazırlandığı bu seminerin yeni durağı Erzurum oldu. 300’e yakın Erzurumlu ailenin guvenli internet ve guvenli bilişim konusunda bilgilendirildikleri seminerlerin ilki Erzurum Ticaret Odası, diğeri Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde gercekleştirildi.

Cocukların ve ebeveynlerinin daha bilincli bir bilgisayar ve internet kullanıcısı olmalarını amaclayan eğitim seminerinin acış konuşmasını yapan Microsoft Turkiye Kamu İşleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programları Muduru Erdem Erkul, “Bu seminerleri Anadolu’da ilk defa Erzurum’da gercekleştiriyor olmaktan buyuk mutluluk duyuyoruz. Ulkemizde son 10 yılda bilgisayar ve internet kullanımı hızla yaygınlaşıyor. Turkiye’de 35 milyon internet kullanıcısı ile Avrupa’da 5. Sırada yer alıyor. Bilgi Toplumunda Aile” seminerleri sayesinde guvenli internet ve bilgisayar deneyimini toplumun her kesimine yayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Ticaret Odasında yapılan seminerde konuşan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Ozakalın, İnternet ve bilgisayarın guvenli kullanımı konusunda toplumda daha fazla farkındalık oluşturmak ve bu konuda ailelerin eğitimine yardımcı olmak amacıyla duzenlenen seminere katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını vurguladı. Seminerin acılışında konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise bilginin oneminden ve elde edilme yontemlerinden soz ederek, seminerde, internet uzerinden elde edilecek bilginin aile icin ve toplum icin en yararlı ve en az zararlı olacak şekilde nasıl kullanılacağının anlatılacağını bildirdi.

Semineri gercekleştiren Orta Doğu Teknik Universitesi (ODTU) Muhendislik Fakultesi Bilgisayar Muhendisliği Bolumu Oğretim Uyesi Doc. Dr. Veysi İşler yapılan araştırmaların cocukların teknolojik bilgilerinin ailelerinden daha fazla olabileceğini ortaya koyduğunu soyleyerek, “Cocukların yuzde 45’i sosyal ağ sayfalarına sadece arkadaş ve aile uyelerinin erişimine izin vermeyi, yuzde 40’ı ise durum ayarlarını kullanarak erişimi sınırlamayı biliyor. Yuzde 39’u ailelerinin muhtemelen izin vermeyecekleri internet sitelerine giriyor veya cevrimici oyunlar oynuyor. Bu nedenle guvenli internet kullanımı konusunda cocuklarının eğitimi buyuk onem taşıyor” diye konuştu.

Katılımcılara sertifikaların verildiği bu seminerlerin yanı sıra Erzurum’da Habitat Bilişim Akademisi eğitmenlerine yonelik olarak eğitim ziyareti de gercekleştirildi.

Kaynak : http://www.teknolojide.com