Ulkemizde 15 ile 25 yaş arası 250 bin gence temel bilgisayar eğitimi sunma hedefiyle başlatılan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Oğretiyor” projesi kapsamında kurulan akademilere bir yenisi de Eskişehir’de eklendi.
Turkiye’deki bilgisayar okuryazarlığı oranın artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal imkÂnları kısıtlı gencler tarafından da kullanılabilmesi amacıyla başlatılan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Oğretiyor” projesi icin acılan Bilişim Akademileri’nin sayısı giderek artıyor. T.C. Kalkınma Bakanlığı, Habitat icin Genclik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Turkiye’nin ortaklaşa yuruttuğu bu onemli sosyal sorumluluk projesi cercevesinde bir Bilişim Akademisi de Eskişehir’de acıldı. Microsoft Turkiye, sosyal sorumluluk ve eğitim etkinlikleri kapsamında Turk Kızılay’ı Genclik Kolları’nın girişimi ile Kızılay Eskişehir Şubesi’nin icinde acılan akademide eğitimler verecek.

Akademinin acılış toreninde konuşan UNDP Uluslararası Ozel Sektor ve Kalkınma Ofisi Direktoru Henry Jackelen, Eskişehir’de Turk Kızılayı’nın desteği ile bir akademi acılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu akademide verilecek eğitimler sayesinde bilişim konusunda bilgi sahibi olan girişimcilerin ortaya cıkacağına inanıyorum” dedi. Eskişehir Vali Yardımcısı Rıza Dalan şehre kazandırılan bu akademi icin proje ortaklarına teşekkur ederken, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yonetim Kurulu Uyesi Harun Karacan ise bu akademinin tum Eskişehirlilerin ve Eskişehir’deki yoneticilerin eseri olduğunu belirtti. Harun Karacan, başta Valilik olmak uzere Kızılay Eskişehir Şubesi, Microsoft ve Habitat Kalkınma ve Yonetişim Derneği’ne cabaları dolayısıyla teşekkur etti.
Eskişehir Bilişim Akademisi’nin Birleşmiş Milletler, Turk Kızılay’ı ve Microsoft’un destekleri ile hayata gecirildiğine dikkat ceken Habitat İcin Genclik Derneği Genel Başkanı Sezai Hazır, “Bu akademi ozellikle kadın, genc, engelli ve maddi olanakları sınırlı olan dezavantajlı kesimleri hedefliyor. Şimdiye kadar bu kapsamda 78 ilde 140.000 bin kişiye eğitim verdik. Eskişehir Bilişim Akademisi bu projede model bir akademi olacak” dedi.
Turk Kızılay’ının afetler ve acil durumlarda dunya capında ve ulkemizde gosterdiği calışmaların ornek olduğunu belirten Microsoft Turkiye Kamu İşleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programları Muduru Erdem Erkul, “Bilişim konusunda toplumun eğitimine katkı sağlayacak bir merkezi Kızılay’ın kendi bunyesinde kurması bizler icin mutluluk verici olmuştur. Ulkemizin bilgi toplumuna donuşebilmesi icin gostermiş oldukları bu caba icin Turk Kızılay’ına ozellikle teşekkur ediyorum. Microsoft Turkiye olarak yuruttuğumuz bircok farklı proje ile ulkemizin bilgi toplumuna donuşturulmesi surecinde etkin bicimde yer almaya devam edeceğiz. Cunku Turkiye’nin ancak bilişimin gucu ile yeni ve onde olabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Acılış toreninde yaptığı konuşmada projeye ev sahipliği yapmış olmaktan buyuk mutluluk duyduklarını ifade eden Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Yuksel Girgin ise akademinin her yaştan vatandaşa acık olduğunu sozlerine ekledi.
Akademinin acılış toreni sonrasında bilişim ve girişimcilik konuları uzerine bir panel gercekleştirildi.
TEKNOTREND