Tasarımında SolidWorks Professional yazılımının kullanıldığı sırt cantası gorunumlu canlı yayın aracı, alanında bir ilk olma ozelliği taşıyor.

Televizyon kanalları icin maliyeti oldukca yuksek kalemlerden biri olan canlı yayın aracları, Hakan Unlu Muhendisliğin SolidWorks Professional yazılımını kullanarak gercekleştirdiği tasarımla kuculup cantaya girdi. İki bucuk saat yayın yapma kapasitesine sahip 3G canlı yayın aracını tek bir kişi taşıyabiliyor.

Gelişmeleri olduğu noktadan anında aktarma konforunu sunan canlı yayın aracları TV kanalları ve haber ajanslarının olmazsa olmazları arasında. Ancak boyutları, ihtiyac duyulan insan kaynağı ve maliyetleriyle yayıncı kuruluşlar icin ciddi yuk oluşturuyor. Endustriyel tasarım alanında anahtar teslim projeler ureten Hakan Unlu Muhendislik tarafından tasarlanan Jetlive, yayıncı kuruluşların maliyet yukune bir son vermeye hazırlanıyor. Hakan Unlu Muhendisliğin SolidWorks Professional yazılımları kullanarak tasarımını gercekleştirdiği Jetlive, bir canlı yayın aracını kucuk bir sırt cantasına sığdırdı. Yaklaşık iki bucuk saat yayın yapma imkanı sağlayan bu yenilikci urunun kullanımı icin ise yalnızca tek bir kişi yetiyor.
Bir kameradan daha hafif olma ozelliğine sahip Jetlive’ı tasarlarken SolidWorks Professional 2010 yazılımlarından faydalandıklarını anlatan Hakan Unlu Muhendislik Genel Muduru Hakan Unlu, “Canlı yayın aracları hem maliyet hem de insan kaynağı acısından oldukca zahmetli. Bu araclar her yere giremedikleri gibi sabit kalmak durumundalar. Bir miting ya da kaosun icinde muhabirlerin hareket alanını kısıtlıyorlar. Ancak SolidWorks Professional kullanarak tasarımını gercekleştirdiğimiz Jetlive, kullanıcılarına her turlu hareket alanı sağlıyor” dedi.

“SolidWorks, yalın ve hızlı tasarım imkÂnı sunuyor”

Jetlive’nın endustriyel ve mekanik tasarım, kartların yerleşimi, soğutma performansı ve mikro boyut tasarımlarını kendilerinin gercekleştirdiğini anlatan Unlu, “En onemli problem, urunu sırtta taşınabilir hale getirmekti. Yaratıcı olmadan boyle bir boyuta inmek mumkun değil. Ancak SolidWorks Professional yazılımları tum sureclerde bize cok yardımcı oldu” dedi.

SolidWorks’un Mekanik Tasarım Paketleri’ni kullandıklarını ve bu paketin tum yaratım sureclerinde ciddi bir hız ve zaman tasarrufu sağladığının da altını cizen Unlu, “1997 yılından beri SolidWorks yazılımlarını kullanıyorum. SolidWorks’un bana gore en buyuk avantajı pratik bir kullanımı olması. Ayrıca SolidWorks sektore de ciddi bir rekabet getirdi. Tum uygulamalarda pratik modifikasyon sağlıyor” dedi. Tasarımda asıl olanın fikir olduğunun da altını cizen Unlu: “Urunun kendi başına bir şeyler anlatıyor olması gerekir. Bu nedenle yalın tasarımlar onem taşıyor. SolidWorks kullanıcılarına bu avantajı sağlıyor.”

SolidWorks’un tasarım alanında ciddi farklılıklar yarattığına da değinen Unlu: “Tum firmaların hızlı olmayı tercih edeceklerini duşunuyorum. Tasarımda asıl olan yalınlıktır. Ne kadar az cizgi ile bir mesajı verebiliyorsanız o daha carpıcı olur. Bu nedenle SolidWorks kullanmalarının faydalı olacağını duşunuyorum.”

DS SolidWorks hakkında daha fazla bilgi icin www.solidworks.com.tr adresine başvurulabilir.

DS SolidWorks Corp hakkında: DS SolidWorks 3D CAD yazılımları pazarının lideridir. Analiz, urun verilerinin yonetimi ve dokumantasyon cozumleri geliştirir. Butun urunlerini tasarımcı ve muhendislerin işlerini kolaylaştırma ve hızlandırma vizyonu doğrultusunda geliştirir.

TEKNOTREND