Bilgisayar kullanıcıları arasında cok fazla yaygın olmamasına rağmen mobil cihazların lider internet tarayıcısı Opera, Google ile suregelen anlaşmasını 2014 yılına kadar uzattığını duyurdu.
Sanal dunya ile bağlantı kurmamızı sağlayan internet tarayıcıları sektorunde hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Microsoft'un Windows işletim sistemine entegre ettiği Internet Explorer ile uzun bir sure hukum surduğu pazara daha sonra Mozila Firefox, Opera ve Google Chorome gibi isimler dahil oldu.
Sunulan eklenti desteği, altyapı kapasitesi ve duşuk kaynak tuketim oranları ile bir adım one cıkmayı başaran yazılımların geri plandaki ismi Opera oldu. Gelişen teknoloji ve kullanıcı alışkanlıklarına tam anlamıyla ayak uyduramayarak rakiplerine nazaran cok fazla bir populerliği olmayan Norvec merkezli uygulama, yapılan pazar araştırmalarında istediği sonucları alamıyor.
StatsCounter'ın Temmuz 2012 raporuna gore Chrome'un %33.81 ve Internet Explorer'ın %32.04'lik oranlarına nazaran %1.72 gibi oldukca duşuk bir dilime sahip olan Opera'nın uzmanlık alanı ise mobil. Başta akıllı telefonlar olmak uzere cep telefonlarındaki tarayıcı sektorunu ele geciren Opera, kısa sure once gelen guncelleme paketi ile daha kararlı bir surum ile karşımıza cıktı.
Şirket bunyesinden yapılan acıklamaya gore, Opera yonetimi gun icerisinde arama motoru googlle ile suregelen anlaşmasını yeniledi. Buna gore Opera'nın varsayılan arama motoru olan Google.com ilgili ortaklığı 2014 yılına kadar uzatttı.
Bilgisayar kullanıcıları arasında yeterli populerliği bulunmadığını zaten kabul eden Opera, bu yuzden başarılı oldukları mobil internet tarayıcı konusu uzerine yoğunlaşıyor. Daha iyi bir hizmet verebilme adına calışmalarını dur durak bilmeden devam ettiren şirket gelecek donemde kullanıcı yelpazesini arttırmayı hedefliyor.
http://shiftdelete.net
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Opera Google'yi Secti