Akıllı telefon pazarının son donemdeki dikkat cekici isimlerinden biri olan LG, yeni akıllı telefonlarında sektordeki rekabeti kızıştıracak turden teknolojiler kullanmaya hazırlanıyor.
Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarında kullandığı ust duzey teknolojilere rağmen yazılımsal anlamdaki sorunlar nedeniyle kullanıcıların mesafeli yaklaşmaya başladı LG, mobil dunyada cığır acacak inovatif teknolojiler ile geliyor.
Yeni nesil akıllı telefonlarında kendi geliştirdiği ekran teknolojilerini kullanacak olan şirket, muhtemelen ilk olarak Optimus G adlı modelde goreceğimiz yeni geliştirdiği ekranları tanıttı.

AMOLED Ekranlardan Daha Net Goruntu Daha Uzun Pil Omru
AMOLED ekranlardan daha net goruntu veren buna karşın enerji tuketim değerleri ile daha başarılı olan True HD IPS+ adlı ekran teknolojilerini geliştiren LG, yeni teknoloji sayesinde en yuksek parlaklık değerlerinde %70 daha az enerji tuketen ekranların kullanıma hazır olduğunu duyurdu. 1280×768 piksel cozunurluk uretebilen bu yeni ekranlar, AMOLED tabanlı ekran teknolojilerinde olduğu gibi ısınma sorunu da yaşamıyor.
Bunun yanı sıra kendi dokunmatik ekran teknolojilerini de kullanmayı planlayan LG, ekranlar ile butunleşik dokunmatik paneller ureterek, ince ve yekpare tasarımları olanaklı kılmayı başarmış. Guney Koreli uretici, pil teknolojilerinde yaptığı yenilikler ile cok daha guclu ve boyut olarak kucuk pillerin de ust duzey LG modellerinde kullanılacağını acıkladı. Anlaşılan o ki LG yeni super telefonu ile pazardaki rekabetin cıtasını bir adım daha oteye taşıyacak

Ahmet Gozutok/ Scroll.com.tr