Başlık biraz abuk oldu ama konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum, oncelikle universitemin oğrenci işlerine şuan belirsiz bir sebep yuzunden ulaşamıyorum, universiteye gitmem aynı şehirde olmadığım icin soz konusu olmadığından sorularımın cevaplarını bu forumda aramak durumundayım. Turkiye'nin en aktif forumlarından birisi olarak yardımcı olabilecek birilerinin cıkacağını umarak durumumu anlatayım şimdi;

İstanbul medeniyet Universitesi Molekuler Biyoloji ve Genetik bolumune kaydımı yaptırdım gecen sene, zorunlu hazırlık sınıfını muafiyet sınavıyla gecerek derslere başladım. İlk donemdeki butun dersleri notla alakalı bir problem yaşamadan, donem ortalamam 3,88 olarak gectim. Sonra ikinci donem başladığında ilk donemden kalma hocaların olu tavırlarının getirdiği bezginlik ile, halihazırda seviyor olduğum hocaların da yerlerine daha kotulerinin gelmesi sonucu -şuan şahsen cocuksu olduğunu duşunduğum- bir boşvermişlik aldı beni. Bu isteksizlik ile ikinci donemin hicbir dersine katılmadım, evde kendim sınıfın whatsapp grubundan yakaladım kadarıyla konulara calışarak sınavlara katıldım sadece. Sonradan oğrendim ki, zaten devamsızlıktan kalınca notların bir onemi olmuyormuş, bunu oğrenince odevleri ve ikinci sınavları tamamen boş verdim. Sonuc olarak şuan 5 dersim 'DZ', 3 dersim 'FF' olarak gozukuyor, donem ortalamam 0,00 olarak girilmiş ve genel ortalamam 1,33 olarak hesaplanmış durumda.

Şimdi oğrenci işlerine ulaşamayınca biraz yonetmeliğe goz gezdirdim, anladığım kadarıyla genel not ortalamam 1,8'in altına duştuğunde sınamalı olarak geciyormuşum, sınamalı olduğum surece 5. yarıyıldan ders alamıyormuşum. Yani genel not ortalamamı bu sene 1,8'in uzerine cekebilirsem bir problem oluşmayacakmış gibi gozukuyor. Fakat yonetmelikte kalan derslerle alakalı ne yapıldığıyla alakalı bir bilgi verilmemiş. Benim sorularımda tam olarak bu konuyla alakalı;

1-OBS'de ilk senem başarılı gozukuyor ve oğrenim suresinin karşısında 'normal suresinde' yazıyor, yine de kaldığım dersleri vermem gerekir mi? Yoksa sadece donemin derslerine calışıp genel not ortalamamı belirtilen eşiğin uzerine cekmem yeterli olur mu?
2-Her donem alabileceğim maksimum ders sayısı, ders yukunu gecmemesi gerekiyormuş, benim ders yukum 7 olarak gozukuyor, ama ders programının ikinci yılının ikinci yarısında halihazırda 7 zorunlu ders girilmiş durumda, bu o donem icin alttan ders alamayacağım anlamına mı geliyor? Alabiliyorsam nasıl oluyor?
3-Kaldığım butun dersler ilk yılın ikinci doneminde olduğu icin kaldığım dersleri yine ikinci yılın ikinci yarısında mı alabiliyor olacağım?
4-Kaldığım dersin harf notunun 'DZ' veya 'FF' olması, kaldığım dersi verme durumunda nasıl farklılıklara yol acıyor?
5-Alttan ders alabiliyor olduğum durumlarda, alttan aldığım dersin zamanının, o yılın kendi derslerinin zamanları ile cakışması durumu oluşabiliyor mu? Bu tarz bir durum oluştuğunda ne şekilde davranmam daha akılcı olurdu?

Okuyanlara ve yardım etmeye calışacak olanlara şimdiden teşekkur ederim.