Japon otomobil ureticisi Nissan'ın uzun suredir merakla satışa cıkarılması beklenen tamamen elektrikli modeli Leaf sonunda ilk sahiplerine ulaşmaya başladı.Nissan Leaf'in ilk sahiplerinden Olivier Chalouhi teknolojik otomobille ilgili ilk izlenimlerini anlattı.Chalouhi oncelikle 4 gunluk deneyimi suresince otomobilden cok etkilendiğini belirtiyor. Kendi actığı blogunda sorulan sorulara ictenlikle cevap veren Chalouhi'nin en cok merak edilen sorulara verdiği cevaplar ise şoyle:-- Chalouhi oncelikle elektrikli otomobillerin hic de yavaş olmadığını belirtiyor. ''Bir GTI yavaşladığında onu gecmek zorunda kaldım, kısa zamanda 128 kilometre/saat hıza cıktım ancak bataryanın hızla boşaldığını farkettiğim icin hızımı 104 kilometre/saate azaltıp yola oyle devam ettim.'' acıklamasında bulundu.

-- Chalouhi, Nissan Leaf'in eşinin otomobili Honda Fit'ten cok daha konforlu olduğunu, cok daha iyi hızlandığını, cok daha sessiz olduğunu ve daha donanımlı olduğunu belirtti. Ancak Chalouhi Leaf'in sessizliğinden dolayı gercek hızı algılamada zorluk cektiğini de soyledi.--Chalouhi, Leaf'in 0-100 kilometre/saat hızlanmasını ne kadarda tamamladığını kesin olarak bilmese de 10 saniye civarında olduğunu belirtti. Otomobilin ozellikle 40 kilometre/saat hıza cok kısa surede hızlandığını soyledi.--Menzil konusunun ise biraz karmaşık olduğunu belirten Chalouhi, otobanda klima acık vaziyette 120 kilometre/saat ve ustu hızlarda menzilin 80-100 kilometre civarında olduğunu belirtti. 100 kilometre/saat civarı hızlarda giderken ise menzilin daha iyi olduğunu soyledi.

DH