Google teknoloji dunyasının merakla beklediği Chrome OS işletim sistemi icin merak edilen bazı detayaları gectiğimiz hafta duzenlenen Chrome etkinliği ile acıklığa kavuşturmuştu. Yeni işletim sistemi icin hazırladığı Cr-48 isimli referans notebook modelini tanıtan ve basın kuruluşlarıyla birlikte belirlenen kullanıcılara yollamaya başlayan Google, yeni bir video yayınladı.Google yayınladığı video ile Chrome OS işletim sisteminin ana ozelliği olan, bulut tabanlı yapısına dikkat cekiyor. Bilindiği uzere Linux cekirdeğini kullanan ve acık kaynak kodlu olarak geliştirilen Chrome OS işletim sistemi, offline olarak kullanılabilse de, diğer işletim sistemlerinden ayrılan en onemli ozelliği ağırlıklı olarak cevrimici uygulamalar eksenin geliştirilmiş olması.Hazırlanan video kapsamında Cr-48 isimli dizustu bilgisayarı, farklı koşullar altında imha eden Google, buna rağmen hic bir veri kaybı olmadığına dikkat cekerek, "donanımınız zarar gorse bile verileriniz her zaman guvende" mesajını vermeyi hedefliyor. Video icin 25 dizustu bilgisayar kullanılamaz hale getirilirken buna rağmen veri kaybı yaşanmadığı belirtiliyor.
DH