Guvenlik uzmanlarının Windows hakkındaki bu iddiası, kullanıcıların canını cok sıkacak!

[IMG]http://img577.**************/img577/2168/fgx5.jpg[/IMG]

Avustralya'da gecen hafta duzenlenen Gartner Security and Risk Management zirvesinde, guvenlik uzmanları Windows işletim sistemi hakkında carpıcı acıklmalarda bulundular.

Windows'un, root'lanmış bir Android işletim sistemi kadar guvensiz olduğunu iddia eden uzmanlar, Windows dunyasında gittikce daha cok insanın, guvenlik konusunda donanımsal cozumlerin daha etkili olduğuna inanmaya başladığını ancak bunun bir hata olduğunun altını cizdiler.

Yazılım acıklarının, gayet ekonomik olarak, yamalarla cozumlenebileceğini ancak donanımsal guvenlik cozumlerinde acık oluşması halinde, pahalı yatırımlar gerekeceğini hatırlatan uzmanlar, bazı buyuk kuruluşların, donanımsal guvenilk urunleri icin cok buyuk yatırımlar yapmasına rağmen bu donanım kitlerinin omrunun tukenmesiyla birlikte firmalara yeniden buyuk yatırımlar yapma zorunluluğu doğduğunu vurguladılar.

Zirvede, Windows kullanıcılarının, mobil işletim sistemlerinin guvensiz olduğuna dair inanclarının da artık gerceği yansıtmadığının altı cizildi; ARM ve Trustonic'in uzerinde calıştığı Trustzone cozumuyle mobil guveniliğin onemli derecede artacağı hatırlatıldı.

KAYNAK