2007 yılını hayli sıkıntılı geciren ATI, sonunda HD 3870 X2 ile Nvidia'nın bileğini bukmeyi başardı. ATI 2007'nin sonlarına doğru piyasaya sunduğu HD 3000 serisiyle goz doldursada, Nvidia'nın G92 işlemci tabanında urettiği 8800 serisi performans bakımından HD 3000 serisini geride bırakmayı başardı. Bu surecin sonunda 2008'in ilk aylarında her iki firmadan da tek bir kart uzerinde cift cekirdek barındıran yeni ekran kartlarının geleceği yonundeki haberler, rekabetin hız kesmeyeceğinin gostergesiydi. İşte bu cetin mucadelede ATI, Radeon HD 3870 X2 ile Nvidia'nın bir adım onune gecmiş oldu.

Radeon HD 3870 X2 temel olarak iki adet RV670 grafik işlemcisinin tek kartta birleştirilmesi esasına dayanıyor. 825 MHz'lik saat hızına sahip grafik işlemci (GPU başına 320 adet stream işlemcisi), 1GB 1800 MHz'de calışan GDDR3 Bellek, 256 bit bellek veri yolu diğer ozellikleri. Tabi 55nm'lik uretim teknolojisine sahip RV670 grafik işlemcisi, guc tuketimi, yerleşim ve ısı sorunları bakımından ATI'nin avantajı olarak gorulmekte. Asıl soru 65nm uretim teknolojisine sahip Nvidia G92 işlemcisi, X2 şeklinde aynı kartta bulunduğunda ne gibi dezavantajlara sahip olacak. Şubat ayında GeForce 9800GX2 piyasaya sunulduğunda pek cok soru cevabını bulmuş olacak.