Acık platform cabasını, Intel'den gelen mali baskıya rağmen surduren AMD, uzaktan sistem yonetimi icin acık kaynaklı bir yonetim platformu sunuyor.

DMTF DASH olarak anılan standart sayesinde, farklı platformlarda uzaktan sistem yonetimi konusuna onemli bir adım atan AMD, acık kaynak ve acık platform anlayışını surduruyor. Her ne kadar, bu eldeki urunlere değer katıyor ve buyuk caplı kurumsal calışmalarda rahatlık sağlıyorsa da, firmanın kendisine ozel cozumleri pazarlamayarak bir miktar kÂrdan zarar ettiğini duşunebiliriz. AMD, geliştiricilere bahsettiğimiz standartta urun geliştirebilecekleri geliştirme araclarını sunmaya başladı.

Tam Olarak Ne Anlama Geliyor?

Kurumsal cozumlerin kalbi, yakında olmayan sistemleri yakındaymış gibi denetim altımda tutmak ve onlara uzaktan mudahale edebilme yeteneğindedir. Dolayısıyla, kurumsal anlamda iş yapan firmalar, şirketlerin bu taleplerine de donanımsal olarak cevap verelmeli, aynı zamanda bu yetenekleri yazılımla da desteklemelidirler.

Belirli bir standart (orneğin DMTF DASH) uzerine kurulan sistemler, farklı turden sistemleri barındıran ortamlarda daha rahat kullanılabiliyorlar; sistemler (donanım ve yazılım, işletim sistemi anlamında) aynı olmasa bile beraberce calışabiliyorlar.

Bilgi icin:AMD