Gigabyte'ın anakartlarında ve ust seviye ekran kartlarında kullandığı Ultra Durable uretim standardını kullanan yeni GeForce GTX 680 SuperOverclock modelinde, bakır yoğunluğu arttırılmış daha kalın ve dayanıklı baskılı devre kullanılıyor. Full katı kapasitor, proadlizer film kapasitorler ve dayanıklı devre elemanları ile donatılan ekran kartı, cift BIOS ozelliğine sahip.

Bu sayede ekran kartına overclock yapmak ozellikle BIOS mod yapmak daha kolay bir hal alacak. GTX 680 SuperOverclock, guc ihtiyacını 8+6 pin PCI Express guc girişinden sağlayan ekran kartı, 500 watt'a kadar sıcaklığı soğutabilecek WindForce 5X soğutucusunu kullanıyor.
3 slot kaplayan soğutucu, 5 fan ve 9 adet bakır ısı iletim borusuna sahip. Fanların her biri 40mm'lik buyukluğe sahip. Ayrıca ısı iletim borularının kalınlığı ise 6mm seviyesinde.
Kartın ust kısmına sıralanan 5 adet fan, kasanın yanından aldığı havayı aluminyum sinklerin ve ısı iletim borularının uzerinden gecirerek, soğutma işlemine yardımcı oluyor.
Bu ufak fanların ne kadar gurultu yaydığı ve kac bin rpm'de donduğu gibi bilgilier henuz ortaya cıkmadı. Eğer bu fanlar sıcaklığa gore 2000rpm seviyesine cıkarsa, ucak ucuyor sanabilirsiniz.
Arka goruntu cıkışı olarak iki adet DVI, HDMI ve DisplayPort bağlantıları ile gelecek olan ekran kartının cıkış tarihi ve fiyatı henuz bilinmiyor.
Kaynak: SDN