İmamoğlu konu hakkında şu acıklamaları yaptı:
[h=3]"18 MİLYON ZARARI VAR"[/h] "Burada bir sistem hatası var. Bakın secimde bangır bangır zarar etmiyor denen kurumu teslim almamızdan itibaren 18 milyon zararı var. 60 binin uzerinde ucretsiz ve indirimli yararlanan arac sayısı var. Derhal talimat verdim, 'Tespit edilsin' dedim. 3 bin değil, 5 bin değil, 60 bin.
[h=3]"AYDA 2-3 MİLYON ZARAR EDİYOR"[/h] Ucretsiz diyorum, indirimli diyorum. Tumunu elden gecireceğiz. Hangi cağda yaşıyoruz, elden ucret. Burada bir kacak var, sorun var. Ekim itibariyle tahsilat sistemi başlatacağız. Gecici bir donem teşvik edilmesi icin, kredi kartıyla 9 lira odeyeceksiniz. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Verimsiz kullanılıyor. Bunlarla ilgili duzenlemeler başlatacağız. Benim İSPARK'ın neden zarar etsin. Ayda 2-3 milyon zarar ediyor.
[h=3]VATANDAŞIN FAZLA TAHSİLATLARI İADE EDİLECEK[/h] Bir zam calışması elbette olacaktır. Şu an itibarıyla yoktur. Butun bu soylediğim duzenlemelerden sonra fotoğrafı cekeceğiz ve ona gore hareket edeceğiz. Sistem hatasıyla ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Bununla ilgili varsa vatandaşların fazla tahsilatları iade edilecektir."