Bakan Cavuşoğlu, "Gecen yıla kadar Turkiye'nin uyeliğini guclu bir şekilde destekliyordu. Fikrini neden değiştirdiğini bilmiyorum. Macron ve başkaları nedeniyle olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
[h=3]"TURKİYE YENİ BİR FASIL ACMAYA HAZIR"[/h] Devletin ve AB'nin devamlılığı ilkesinin esas alınması gerektiğini belirten Cavuşoğlu, şoyle devam etti:
"AB, tam uyelik icin Turkiye'yle muzakerelere 2004 yılında başladı. Buradaki kriterler nedir? Bu standartlarla mı ya da taahhutlerle mi ilgili? Turkiye yeni bir fasıl acmaya hazır. Eğer Turkiye acılış ve kapanış kriterlerini yerine getiremezse tamam o zaman, Turkiye tam uye olamaz ancak Turkiye fasılların acılış kriterlerini yerine getirirse uyelik surecine veya en azından muzakerelere devam etmeli."
[h=3]PAHOR NE DEMİŞTİ?[/h] Forumda konuşan Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor, "Batı Balkanlar ile Turkiye ve Ukrayna arasındaki farkı belirtmek isterdim. Ukrayna ve Turkiye'ye ozel statu, Batı Balkan ulkelerine de tam uyelik teklif ederdim" ifadelerini kullanmıştı.