Devirle birlikte fabrikanı Sosyal Guvenlik Kurumu'ndaki (SGK) kayıtları da yenilendi. Fabrika daha once askeri birlik statusu taşıyan MSB 1'inci Ana Bakım Fabrika Mudurluğu bunyesinde faaliyet gosteriyordu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ozelleştirilmesine karar verilen Sakarya'daki Tank Palet fabrikası icin 1105 sayı numarasıyla ikinci ve gizli bir kararname hazırlandığını belirtmiş ve fabrikanın bu kararnameyle Katar ortaklı BMC firmasına verileceğini acıklamıştı. Daha once basına da sızan ancak Resmi Gazete'de yayımlanmadığı icin resmi nitelik taşımayan ikinci kararnameyle Tank Palet Fabrikası'nın ASFAT A.Ş.'ye devredileceği, ASFAT A.Ş.'nin de ihaleye gerek olmaksızın fabrikadaki işleri yurutmesi icin BMC firması ile anlaşma imzalayabileceği belirtilmişti.
[h=3]KAYITLAR YENİLENDİ[/h] Sozcu'den Erdoğan Suzer'in haberine gore,bu iddiaların ardından, ikinci kararnameyle yapılacağı soylenen devir işlemine ilişkin ilk resmi belge SGK'da ortaya cıktı. SGK Sakarya Sosyal Guvenlik Mudurluğu, Tank Palet Fabrikası'nda calışan işcilere ilişkin sosyal guvenlik kayıtlarını yeniledi. SGK'nın yeni kayıtlarına gore, daha once MSB 1'inci Ana Bakım Fabrika Mudurluğu tarafından işletilen Tank Palet fabrikası, icerisinde calışan işcileriyle birlikte resmi olarak ASFAT A.Ş'ye gecti.

[h=3]"KARARNAME İŞCİLERE OKUNMUŞ" İDDİASI[/h] Resmi Gazete'de yayımlanan 481 sayılı kararla Tank Palet fabrikasının ozelleştirilmesine karar verilmiş, ozelleştirme yontemi olarak da işletme hakkı devri belirlenmişti. Daha sonra Tank Palet Fabrikası'nın işletme hakkının 25 yıllığına BMC'ye verileceği acıklanmıştı. Ancak hem işcilerden hem de kamuoyundan gelen tepkiler uzerine ozelleştirmeden vazgecildiği belirtilmişti. Tepkiler devam ederken fabrika yonetiminin, işcilerle bir toplantı yapıp fabrikanın ASFAT A.Ş'ye devrini sağlayacak yeni bir kararnamenin hazırlandığını acıkladıkları ifade edildi.
Toplantı sırasında kararnamenin iceriğinin okunduğu ancak işcilere verilmediği bilgisi kamuoyuna sızmıştı. Sızan bilgiler arasında, Tank Palet'in ASFAT A.Ş.'ye devredileceği, işcilerin kamu statusunde kalacağı, ASFAT A.Ş.'nin de dilediği şirketle karşılıklı sozleşme imzalayabileceği ileri surulmuştu.
[h=3]KILICDAROĞLU, 'PARA BULDUM' DEMİŞTİ[/h] Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, "Tank palet fabrikasını Katar'a vermekten vazgecilsin, 1 ay icinde 50 milyon doları ben bulmazsam siyaseti bırakacağım, demişti. Kısa bir sure sonra da 'Şimdi sureyi kısaltıyorum. Cunku yurt dışında ciddi bir servet sahibi olan birisi telefon etti. Dedi ki 'neden 1 ay diyorsun, 24 saat icinde o 50 milyon doları ben veririm'" demişti.