İmamoğlu acıklamasında, yapılan arac ihalelerine ilişkin "Soruşturma acacağız, yapılan bir yanlış varsa, soruşturmaya musaitse bunun ucunu bırakır mıyız?" dedi.
[h=3]"İHALELERE İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIZ"[/h] İmamoğlu "Diyorlar ki 'madem geri iade ettin İSKİ'ye niye yeni arac aldın'. Madem her şey gulluk gulistanlık, o secim arasında 514 aracı niye iade ettiniz. Eski mudur İSKİ'yle ilgili 2 yıllık arac ihalesi istedi. O hazırlanmış şartnameyle İSKİ'nin hizmet araclarıyla alakalı 5 aylık ihaleye cıkıldı. Kac arac, 990. Bizim belirlediğimiz hizmet aracları değil bu araclar. Her kurumun kendi icinde ihale duzeni vardır. Arkadaşlarımın yaptığı calışmayla 2019 Aralık'ta yapılacak yeni ihaleyle 750 arac alınacak. 5 yılda 50 milyon daha tasarruf etmiş olduk. Toplamda 5 yıllık donemde aracla ilgili tasarrufumuz 300 milyon lira. Bu İstanbul'da kuvvetliyim diyen bir ilcenin 1 yıllık butcesi. Biz yanlışı duzeltiyoruz. Tabii ki soruşturma acacağız, yapılan bir yanlış varsa, soruşturmaya musaitse bunun ucunu bırakır mıyız?" dedi.

[h=3]"23 HAZİRAN'A KADAR TAKİP SİSTEMİ KAPATILMIŞ"[/h] "Bu tarz tuketim raporları var, daha enterasanını soyleyeyim, secim doneminde 23 Haziran'a kadar araclarla ilgili takip sistemi kapatılmış. Bizin 70 gunluk aracların tukettiği yakıtı anlamamız icim takip etmemiz lazım. Bu takip sistemi buyukşehir belediyesinde. Niye kapatılır? Dolayısıyla biz şunu yapıyoruz, kamu yonetiminin, disiplininin, ahlakının, butce yapılanmasının tumuyle elden gecirilmesi şarttır. zaruridir, acildir. Genel kavramlarda ihtiyac olduğunu Beştepe'de soyledim. Bizim yeni nesilimiz, değişmeli artık diyor. Bu da o kapılardan bir tanesi. Diyelim ki başkanlık konutları, burada 60 bin metrekarelik bir alan, guvenlikte calışanları, hizmet eden insanlar, ben buraya yıllık 6-7 milyon lira masraf ediyorsam bu gunah. 13 belediye başkanı kullandı buraları, rica ettik boşalttılar. Bunlar israf, duzelteceğiz bunları. Florya'da 60 bin km'lik bir parkın, yapıların 7-8 aileye hizmet etmesi gunah. 17 makam belirlenmiş belediye başkanına. En mutevazısı 1950'lerde yapılmış olan buyukşehirin Sarachane'deki binası. Yuzlerce metrekarelik Bakırkoy'de yapılar olmaz. Kamu duzeni, israf duzeni değişmeli. Her kuruşun hesabını vereceğiz. İnsanların gelip keyifle hizmet aldıkları, uslupla hareket eden bir alana donuşmesi icin calışacağız.

[h=3]"SOYLEMLERDEKİ EN ONEMLİ ŞEY İSRAFTI"[/h] Sayın Cumhurbaşkanı'nın 94 yılında yaptıklarına bakalım, aynı şeyler vardı. Refah Partisi'nin soylemlerinde en onemli şey israftı. O donemde ortaya koyulan eylemin aynısını yapıyoruz, bizi takdir etmeli, teşekkur etmeli. Kendi partisindeki belediye başkanlarına da 'aynısını yapın' demeli. Biz butunuyle CHP'li belediyeler en iyiyiz demiyorum, eksiklerimiz, hatalarımız var. Ama diyorum ki hepimiz israfı onleyelim, duzenleyelim. Sadece AKP'li demiyorum. Bahsettiğim şey tumuyle 82 milyon insanın parasını korumak. İBB'nin konsolide butcesi neredeyse 60 milyara doğru gidiyor. Siz tasarruf imkanlarıyla oyle buyuk hizmetler gercekleştirebilirsiniz ki. 60 milyara dayanan biz sistemde sizin ortaya koyacağınız tasarrufla Turkiye'nin GSYH'ının verimli kullanılmasına katkı sağlarsınız.

[h=3]"ŞEFFAF OLACAĞIZ"[/h] Cok tespitimiz var, tek tek acıklamak istemiyoruz, bunlar butuncul bir manzara oluşturacak. Dedik ki şeffaf olacağız, hesap vereceğiz, varsa karanlık noktalar insanların onune koyacağız. Şu tanımı yapıyorlar, dini vakıflar tanımı yanlış, bizim bu vakıflara saygımız var. Ama İstanbul'a hizmet ediyorsunuz, tum kaynaklarınızla 3-5 vakfa hizmet ediyorsanız, bir takım faaliyetlerine baktığınızda sizin adalet teraziniz ona izin vermiyorsa ben ona dur dedim. Yuzlerce noktasında vakıfların kiralarını oduyoruz, yurt binalarını yapıyoruz, fiziksel ihtiyaclarını da karşılıyoruz, bu bahsettiğimiz vakıflar. Niye bir tek yatağı yok İBB'nin? Benim kapımı bir suru oğrenci calıyor, diyor ki bana yurt ver. İBB'nin niye tek bir yatağı olmaz. Efendim yasal bir takım olumsuzluklar... Gidereceğiz. Belediyenin yurdu olmasının ne engeli olabilir? Bahsedilen bazı hususlar var, İstanbul'un kamuya ait en sağlıklı ve guvenilir kurumu buyukşehir belediyesidir. Bu hizmeti vereceğiz. Adrese teslim 3-5 vakıf niye, fayda uretecekseniz bir protokol yaparsınız, ihaleye cıkarsınız. Boyle bir şey de yok. Onumuzde bir şey yok, X yurdu verdiniz, Anadolu'dan gelen garibanı ben oraya yerleştirebiliyor muyum? Belediyenin mulklerini en doğru şekilde hayata kazandırmakla ilgili mesuliyetimiz var. Goreceksiniz 100 milyonlarca liralık kaynakların bir takım yatırımlara donuşmesi konusunda cok verimli bir donemi yaşatacağız."