Almanya vatandaşı Hozan Cane lakaplı şarkıcı Saide İnac, Cumhurbaşkanı'na hakaret sucundan da 1 yıl 5 ay 15 gun hapis cezasına carptırıldı.
[h=3]PKK PROPAGANDASI YAPTIĞI İCİN GOZALTINA ALINMIŞTI[/h] Almanya vatandaşı olan ve 'Hozan Cane' adını kullanan şarkıcı Saide İnac, gecen yıl 24 Haziran'da gercekleştirilen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Secimi ile ilgili HDP'nin calışmalarına destek vermek amacıyla haziran ayında Edirne'ye geldi. Kent merkezindeki calışmaların ardından Enez ilcesine gecen İnac, donuş yolunda Edirne Emniyet Mudurluğu Terorle Mucadele Şubesi ekiplerince sosyal medyadaki paylaşımlarında teror orgutu PKK'nın propagandasını yaptığı ve orgut uyesi olduğu iddiasıyla gozaltına alındı. İnac hakkında, Edirne 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı teror orgutune uye olmak', 'halkı kin ve duşmanlığa tahrik' suclarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına carptırıldı.
[h=3]CUMHURBAŞKANI'NA HAKARETTEN DE CEZA ALDI[/h] Saide İnac hakkında, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suclamasıyla Edirne 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde acılan davanın bugun karar duruşması yapıldı. Hukumlu bulunduğu cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) uzerinden avukatıyla birlikte katılan İnac, suclamaları kabul etmeyerek, kendisi adına sosyal medyada bir cok hesap acıldığını iddia etti. Sosyal medyadaki sahte hesaplarla ilgili hukuki surec başlattıklarını soyleyen İnac, "Sayın Cumhurbaşkanına hakarete yonelik bir paylaşımım yok. Hakaret paylaşımı benim tarafımdan gercekleştirilmiş değildir. Bir sanatcı olarak bırakın Cumhurbaşkanını, sıradan bir insana hakareti bile kendi kişiliğime aykırı gorurum. Bana ait olmayan bir paylaşım. Facebook sayfasının nasıl acıldığını dahi bilmem. Bana ait olsa cıkıp soylerdim. Suclamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, İnac'a, 'Cumhurbaşkanına hakaret' sucundan 1 yıl 5 ay 15 gun hapis cezasına carptırıp, hukmun acıklanmasının ise geri bırakılmasına karar verdi.
Kaynak: DHA