[h=3]"SICAK BİR MERHABAMIZ VARDI"[/h] Katıldığı Haber Global yayınında gundeme ilişkin acıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Rahmetli Menderes'i anma toreninde konuştuk İcişleri Bakanı'yla, nasılsınız dedi, sıcak bir merhabamız vardı" ifadelerini kullandı.
[h=3]"KOTU SOZ SAHİBİNİNDİR"[/h] Acıklamalarının devamında "Umarım herkes yaptığı gorevin bilincinde ve o alanı en iyi şekilde temsil etme bilinciyle hareket eder" diyen İmamoğlu "Bu tarz olumsuz, kotu cumleleri duyarken soyledim. Kotu soz sahibinindir, ben de iyi şeyler soylemek icin yola cıktım" dedi.
[h=3]"29 EKİM'İ DOYA DOYA YAŞAYACAĞIZ"[/h] 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı icin hazırlıklar yaptıklarını da acıklayan İmamoğlu sozlerini şoyle surdurdu: "İstanbul, İstanbul'a yakışan tum maneviyatını yaşayacak. Milli ve dini bayramlarını yaşayacak. Burası hoşgoru kenti ve Cumhuriyet değerlerinin simgesi. Bu guzel kenti kendimize emanet olarak goruyoruz, dunyanın mirasının bize emanet edildiğini duşunerek yonetiyoruz. En layık şekilde geleceğe taşımalıyız. İki yıl işgalde kaldıktan sonra Turkiye'ye tekrar emanet edilen kenti geleceğe hazırlamalıyız. 29 Ekim'i doya doya yaşayacağız. Dunyaya bu guzel cumhuriyetin yuzuncu yılına koşarken İstanbul'un bunu ne denli coşkuyla hissettiğini ve yaşadığını gostereceğiz."
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretinde yerlerine kayyum atanan Ahmet Turk ve Selcuk Mızraklı ile goruşmesi sonrası "Başka işlerle meşgul olursan pejmurde ederiz" demişti Kılıcdaroğlu ise "İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'na yonelik 'pejmurde ederiz' ifadelerini kullandı. Ne demek istedi? İstanbul ve diğer CHP'li belediyelere kayyum atanması gibi bir risk goruyor musunuz?" sorusuna Kılıcdaroğlu, "Her şeyi yapabilirler. Cunku ortada hukuk, adalet yok. Bu akşam gelip ikimizi de tutuklayabilirler." yanıtını vermişti.
[h=3]SOYLU "PEJMURDE EDERİZ" SOZLERİNE ACIKLAMA YAPMIŞTI[/h] Suleyman Soylu, "Pejmurde ederiz" sozleriyle ilgili olarak daha sonra yaptığı acıklamada ise; "İstanbul ve Ankara icin kayyum soz konusu değil. Teroru destekliyorsanız, terore yardım ve yataklık yapıyorsanız, terorle irtibatınız varsa elbette devlet burada gereğini ortaya koyar. Ama ne İstanbul ne Ankara icin boyle bir değerlendirmemiz soz konusu değil. Diyarbakır, Mardin ve Van'ı kurtarabilmek icin bunu carpıtıyorlar. Bu sulandırılmaya calışılan bir değerlendirmedir." demişti.
[h=3]İKİ İSİM ANMADA BİR ARAYA GELMİŞTİ[/h] Hem İstanbul secimleri oncesinde hem de gectiğimiz hafta sık sık karşı karşıya gelen bu iki isim, Adnan Menderes'i Anma Toreni'nde Menderes'in mezarı başında yan yana geldi. İkili anma toreninin ardından tokalaştı o anlar objektiflere yansıdı.