Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekiplerince 11 Ocak'ta Kocakoy ilcesine bağlı Sucıktı Mahallesi kırsalında guvenlik guclerinin duzenlediği operasyonda, PKK'lı teroristler 'Zinarin Berxwedan' kod adlı Hacire Yılmaz ve 'Zilan Tolhildan' kod adlı Suzan Celik etkisiz hale getirildi.
Teroristlerin uzerinden ele gecirilen dijital materyallerde, Konya Buyukşehir Belediyesi Stadyumu ve yakınındaki kafeye ait goruntuler tespit edildi. Jandarma, Konya Emniyet Mudurluğu Terorle Mucadele ve İstihbarat Şubesi ile irtibata gecerek, 30 Kasım 2018'de Konyaspor- Aytemiz Alanyaspor macının olduğu gun keşif yapıldığını paylaştı. Keşfin, etkisiz hale getirilen 2 kadın teroristin bağlantılı olduğu kişiler tarafından yapıldığı bildirildi. Beyaz minibusle stadın yanına gelen şuphelilerin, mac gunu nedeniyle gorev alan polislerin bulunduğu bolgelere ait fotoğraf ve videolar cektiği kaydedildi.
[h=3]MİNİBUS TESPİT EDİLDİ[/h] Bu bilgiler uzerine calışma başlatan Konya polisi, keşif yapılırken kullanılan minibusun, Diyarbakır nufusuna kayıtlı Mehmet G. (33) uzerine kayıtlı olduğunu belirledi. Polis, Mehmet G.'nin ekim ve kasım aylarında sık sık Diyarbakır'a gidip, geldiğini saptadı. Stat etrafındaki keşfi ise teror orgutu PKK/KCK adına yine Diyarbakır nufusuna kayıtlı olan Mehmet O. (39) ve Hakan T. (28) ile birlikte yaptıkları tespit edildi. Ocak ve mart aylarında gozaltına alınan Mehmet G., Mehmet O., Hakan T. ile bunlarla bağlantılı olan Abdulmecit U. (63), sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Beşiktaş Vodafone Stadyumu cıkış kapısına yakın bir noktada cevik kuvvet otobusu ve TOMA aracının yanında bir aracta ve Macka Parkı yanında bir canlı bomba olmak uzere yapılan 2 ayrı saldırıda 39 polis ve 7 vatandaş şehit oldu, 196 polis ve 41 vatandaş olmak uzere 237 kişi yaralandı. Ayrıca bu olaya benzer şekilde 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri'nin Talas ilcesinde askeri servis aracına ve 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi binasına bombalı aracla yapılan saldırıların benzer nitelikte olduğu, cok sayıda vatandaş ve guvenlik gorevlisinin bulunduğu, guvenlik guclerinin toplu hareket ettiği alanlara yonelik olduğu anlaşılmaktadır. Teror orgutu mensuplarının uzerlerinden cıkan dijital materyallerin icerisinde Konya Buyukşehir Stadyumu cevresinde polis servis araclarının park edildiği yerler, polislerin toplu olarak bulundukları yerlerin mac bitimine ilişkin olması ve PKK/KCK teror orgutunun Beşiktaş stadyumu cevresinde yapılan bombalı saldırıyı gercekleştirmiş olması birlikte değerlendirildiğinde, Konya Buyukşehir Belediye Stadyumu'nda gorev alan guvenlik guclerine yonelik gercekleştirilecek eylem oncesi keşif calışması yapıldığı anlaşılmaktadır."

''Cok korkmuştum ve polise gidip durumu anlattım. Aynı yıl icinde evime giderken tanımadığım 3 kişi, yine yanıma gelerek PKK'ya yardım etmem konusunda beni tehdit etti. 2018'in Ekim ayında tarlada gubre atarken ismini Abdulmecit U. olarak bildiğim kişi yanıma gelerek bana kendi evinde goruşmek istediğini soyledi. Eve gittiğimde orada daha once hic gormediğim 2 kadın vardı. Giysileri normaldi ve uzerlerinde tabanca vardı. Bana kendilerini Derya ve Leyla olarak tanıttılar. Kendilerinin PKK'dan geldiklerini, PKK'nın mali sorumlusu 'Hakkı' isimli şahsın kendilerini gonderdiğini, 'Hakkı' isimli şahsın Konya ilinde eylem yapma talimatı verdiğini soyleyip benden Konya ilinden polis ve jandarma noktaları icin keşif yapmamı istediler. Ben kabul etmedim; ancak cocuklarımı oldurmekle tehdit ettiler. Ben de kabul etmek zorunda kaldım."
[h=3]MAC GUNU FOTOĞRAF VE VİDEO CEKMİŞ[/h] Konya'da oynanan Konyaspor- Aytemiz Alanyaspor macının olduğu gun stat cevresinde keşif calışması yaptığını da anlatan Mehmet G., "Yanıma yeğenim Hakan T.'yi de alarak kiralık aracla Konya'ya gittim. Hakan'ın bu olaydan haberi yoktu. Daha sonra ona PKK adına keşif olayını anlatınca Hakan, bu olaya cok sevindi. Hakan, PKK'ya sempati duyan birisiydi. Konya'ya geldikten sonra Hakan ile keşif yapmaya başladık. Konya Jandarma Komutanlığı etrafında keşif yapıp, birkac fotoğraf cektik. Konyaspor stadının ve polislerin yoğun olarak bulunduğu bolgenin fotoğraflarını Hakan ile birlikte benim telefonuma cektik. Daha sonra cektiğimiz fotoğrafları karşılaştırdık. Eylem icin en iyi yerin Konyaspor stadı ve polislerin mac cıkışı toplanma yeri olduğuna Hakan ile birlikte karar verdik" dedi.
Mehmet G., keşif calışmasının ardından Diyarbakır'a donerek, cektiği goruntuleri teslim ettiğini kaydetti.

''Kadınlar, beni daha sonra arayacaklarını, eylem planını yaptıktan sonra eylem icin kullanılacak malzemeyi, yani 2 adet kalaşnikof ya da bombayı benimle Konya'ya gondereceklerini, eylemi 2019 yılının bahar aylarında yapacaklarını soylediler. Bu malzemeleri bana gonderdiklerinde, saklayıp saklayamayacağımı sordular. Ben de malzemeleri inşaatlarda saklayabileceğimi soyledim. Diyarbakır'da beklemeye başladım. 12 Ocak'ta 2 PKK'lı kadın teroristin oldurulduğunu duydum. Ben de Leyla ve Derya olabileceğini duşundum. O sırada yanıma Abdulmecit geldi ve hafıza kartını verdiğim 2 PKK'lı kadının catışmada olduğunu soyleyip, bu olaydan kimseye bahsetmemem gerektiğini soyledi."
[h=3]'TEROR ORGUTU İLE BAĞLANTIM YOK'[/h] Davanın ilk duruşmasında, sanıklardan Mehmet O., tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı. Davanın dun gorulen son duruşmasına ise tutuklu sanıklar Mehmet G., Hakan T., Abdulmecit U. ile birlikte avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmaya Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan 3 sanık da kendilerinin teror orgutu ile ilişkilerinin olmadığını ileri surdu. Sanıklardan Mehmet G., "Benim teror orgutuyle herhangi bir bağlantım yoktur. Hakkımdaki suclamaları kabul etmiyorum. Goruntuleri ben cekmedim. Emniyetteki ifadeleri kabul etmiyorum" diye konuştu.
Diğer tutuklu sanık Abdulmecit U. ise "Ben Turk vatandaşıyım. Turkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşıyorum. Ben ciftcilikle gecimini sağlayan biriyim. Benim PKK/KCK teror orgutu ile bir bağlantım yoktur. Beraatimi talep ediyorum" dedi.
Hakkındaki teror orgutu propagandası yaptığı suclamalarını kabul etmediğini belirten Hakan T. de "Ben teror orgutu propagandası yapmadım. Sosyal medya hesabında paylaştığım fotoğraf eskiden kullandığım bir hesaptı. Teror orgutu ile hicbir alakası olmayan paylaşımdır. Cekilen goruntulerin benimle hicbir alakası yoktur. PKK/KCK ile bir bağlantım yoktur. Sucsuzum. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.