İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'kara ve ulaşım araclarını kacırma ve alı koyma, yaralama, cebir ve tehdit sonucu kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' suclarından tutuklanan Murat Gultekin ifadesinde, "Aynı mahallede oturuyorduk. Trafikte karşılaştık. Kufur edince kardeşim aracını onune kırdı. Aractan indim. Saldıracağını duşunerek vurdum. Bana vurmaya başladı. Kendisi benden gucludur. O esnada canım yanınca ben kendimi kurtarmak amacıyla dudağını ısırmışım. Nasıl ısırdığımı hatırlamıyorum" dedi.
[h=3]BOŞANMA KARARI ALMIŞLARDI[/h] Pendik'te yaşayan Donuş Gultekin 15 yıllık eşi Murat Gultekin'den boşanma kararı alarak baba ocağına dondu. Murat Gultekin, yaklaşık iki ay once kayınpederi Adil Taşdemir'in evine eşiyle barışmak icin gitti. Ancak taraflar anlaşamadı. Aynı mahallede oturan Gultekin ve kayınpederi 9 Eylul'de trafikte karşılaştı. Murat Gultekin kardeşleri Ferhat ve Kadir ile annesinin icinde bulunduğu aracla, kayınpederi Adil Taşdemir ve kayınbiraderi Gokhan Taşdemir'in icinde bulunduğu otomobilin onunu kesti. Aractan inen Gultekin kardeşler beyzbol sopalarıyla saldırdı. Murat Gultekin kayınpederi Adil Taşdemir ile yumruklaştığı sırada dudağını ısırarak parcaladı. Adil Taşdemir'in engelli oğlu Gokhan Taşdemir de darp edildi.
[h=3]"DUDAĞIMI KOPARDI"[/h] Adil Taşdemir ile oğlu hastaneye giderek tedavi altına alındı. Dudağı ve cenesine 20 dikiş atılan kayınpeder Adil Taşdemir damadı ve ailesinden şikayetci oldu. Damadının uyuşturucu kullandığını ve başka kadınlarla ilişkisi olduğunu ileri suren Adil Taşdemir ifadesinde, "Kızım calışmadığı ve evine bakmadığı icin boşanma kararı aldı. Bir sure once evime gelerek beni tehdit etti. Trafikte giderken araclarıyla onumuzu keserek, Murat, Kadir, Ferhat ve anneleri Filiz beyzbol sopalarıyla bizi darp etti. Damadım dudağımı kopardı ve yirmi dikiş atıldı" dedi.
[h=3]TESLİM OLDU[/h] Murat Gultekin ve ailesi olay yerinden kacarken polis, kardeşleri Kadir ve Ferhat Gultekin'i gozaltına aldı. İki kardeş savcılığın talebi uzerine İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Damat Murat Gultekin ise 2 gun once soruşturmayı yuruten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısına teslim oldu.
[h=3]"BARIŞMAK İCİN EVLERİNE GİTMİŞTİM"[/h] Savcılıkta verdiği ifadede tersane işcisi olduğunu belirten Murat Gultekin, "Bir bucuk ay once boşanma kararı aldık. Eşim babasının evine dondu. Bir ay once barışmak icin evlerine gittim. Kayınpederim beni olumle tehdit etti. Daha sonra tekrar konuşarak eşyaların paylaşımı konusunda anlaştık. Oğlum bende, kızım da annesinde kalıyordu. Olaydan bir gun once kızım arayarak oğlumun okula gidip gitmediğini sordu. Once eşim telefonu aldı hakaretler etti. Sonra da kayınpederim telefonu alarak hakaret etti" dedi.

[h=3]"TESADUFEN KARŞILAŞTIK"[/h] Bu sırada aracta bulunan beyzbol sopalarıyla iki erkek kardeşinin kayınbiraderini darp ettiğini belirten Murat Gultekin, "Kayınpederim de aracta duşurduğu tornavida ile annemi darp etti. Olay yerinde karşılaşmamız tesaduf sonucu olmuştur" diye ifade verdi.
[h=3]TUTUKLANDI[/h] Nobetci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Murat Gultekin, kardeşleri gibi "Kara ulaşım araclarını kacırma veya alıkoyma", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hurriyetinden yoksun kılma" suclarından tutuklandı.