2014 yılından beri fıstık yetiştirmeye başladığını anlatan Cekmaz, "Guneyce koyu 1987'de PKK teror orgutu tarafından ağır bir katliama maruz kaldı. Bu durumda biz direndik. Fakat 5 yıl sonra yani 1992'de buradan goc ettik, Kumcatı'ya yerleştik. 2002 yılında koye donuş projesinden yararlanarak tekrar koyumuze geldik. Biz de bu adımı attık. Şırnak'ta yaşanan bu sorunların kaynağı insanların işsizliğinden kaynaklanıyor. Biz bu yuzden bu adımı attık. İş olunca insan işi ile uğraşıyor. Attığımız bu adımla herkesin iş sahibi olmasını istiyoruz. 10 donum arazisi olan biri bunu ektiğinde bu arazi ile uğraşır. Kargaşaya ayıracak zamanları olmaz. İşlerinin patronu olup, işci calıştırırlar. 100 donumluk bir araziye fıstık ektiğimizde en az 10 insan calıştırmak zorundayız. Hem kendimiz kazanırız hem de 10 aileyi gecindirmiş oluruz. 2014 yılında 1000 fıstık fidanı ektim. Ben burayı kurduğumda insanlar alay ediyorlardı. Tuccarı nereden bulacaksın, nereye satacaksın? diyorlardı. 2014'te diktiğim 1000 fidanı 4 yılda 20 bin fidan yaptım. Attığım bu adımla birlikte koylulerimize, akrabalarımıza vesile olduk. Bu adımla Şırnak merkez ve ilcelerde vatandaşların fıstık yetiştirmesine vesile oldum. Bu yıl 70 bin fıstık aşıladık. Fıstık uzun omurlu bir meyvedir. Hem de istikbalimiz icin maddi anlamda cok guzel bir adımdır" dedi.

Demirel, "2019 yılı icerisinde bolgemizde aşılama calışmaları yaptık. Bolgemizde fıstık ağaclarına teşviklerimiz, yuzde 70 hibe desteğimiz var. Genc ciftci projelerinde desteklerimizle bolgeyi fıstığa yonlendirmeye calışıyoruz. Cunku fıstık geleceği olan bir urundur. Bolgemizde şu an Siirt nasıl fıstıkla tanınıyorsa bizimde iklimimiz aynı. Bolgemizde fıstık yetiştirilebilir ve fıstıkla geliştirilebilir bir alandır. Sonbaharda 15 bin fıstık fidanı dağıtımımız olacak. Bahcelerimizin tel ve direkleri dağıtılmış, bahcelerimizin orguleri kapatılmış sadece sonbahardaki ekim donemini bekliyoruz. Sonbaharda da fıstıklarımızı dağıtıp yeni bahcelerimizi kurmuş olacağız. Bolgemizdeki bu olaylardan sonra guzel bir huzur hakim. Huzur olmadı mı hicbir şey yapılamaz. Ne tarım ne hayvancılık yapılabilir. Bolgemizde gidilemeyen bolgelerde, Cudi'de olsun bu bolgelerde tarımı kalkındıracak projeler gercekleştirebiliyoruz. Yapacağımız calışma ve desteklerle bolgemizde fıstık ağacları 5 binlerle değil 500 binlerle anılacak inşallah" diye konuştu.