Rize'de, anneleri olen, yaralı ya da bitkin haldeki kedileri makam odasında tedavi edip, bakımlarını sağlayan ve iyileşenleri sahiplendiren Halk Eğitim Merkezi Mudur Yardımcısı
Rukiye Yılmaz hakkında, hayvanlardan ve kokudan rahatsız olanların şikayeti uzerine inceleme başlatıldı. İl Milli Eğitim Mudurluğu Disiplin Kurulu'na sevk edilen Yılmaz"ın gorev yeri değiştirildi, 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verildi. Rukiye Yılmaz, "Boyle masumane bir sebepten ceza almaktan ancak gurur duyarım" dedi.
Rize'de, Halk Eğitim Merkezi Mudur Yardımcısı Rukiye Yılmaz, anneleri olen 3 yavru kedi ile trafik kazasında bacağı kırılan ve oluşan mantar nedeniyle kulakları kesilmek zorunda kalan başka bir kediye makam odasını actı. Hayvansever mudur yardımcısı Yılmaz, makam odasında calışırken diğer yandan tedavisini ustelendiği yaralı hayvanlarla ilgilendi. Makamını kucuk bir hayvan barınağına donuşturen Yılmaz, tedavisini tamamladığı hayvanları sahiplendirdi. Papağan da besleyen Rukiye Yılmaz hakkında odasındaki hayvanlardan ve kokudan rahatsız olanların şikayeti uzerine inceleme başlatıldı.

[h=3]GOREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ, MAAŞI KESİLDİ[/h] Milli Eğitim Mudurluğu mufettişlerinin Rukiye Yılmaz hakkında hazırladığı raporda, "Makam odasında hayvan beslediği ve oluşan kotu kokudan dolayı yapılan şikayetler ile ilgili kurum mudurunun sorunu cozme amaclı yazılı ve sozlu uyarılara rağmen uygulamasına ısrarcı davranarak, kendisi ile kurumdan hizmet alanların duşunce ve taleplerini hice saydığı ve onemsemediği duşuncesine neden olduğu, karşılıklı guven ve dayanışma ile olumlu iletişim kanallarını tıkadığı, amiri tarafından yapılan butun iyi niyetli sozlu ve yazılı ikazlara rağmen bu emirlere kasıtlı olarak uymadığı, direnc gosterdiği, bu yaklaşımı ile kurum iradesini zaafa uğrattığı" ifadelerine yer verildi. İl Milli Eğitim Mudurluğu Disiplin Kurulu'na sevk edilen Yılmaz'a, 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verildi. Gorev yeri değiştirilen Yılmaz, merkeze bağlı Karasu Koyu Ortaokulu'na atandı. Yılmaz'ın ust disiplin kuruluna yaptığı itiraz da reddedilerek cezası onandı.

[h=3]"FEDAKARLIK GEREKTİREN CALIŞMAM CEZALANDIRILDI"[/h] 8 yıldır eğitim kurumlarında mudur yardımcısı olarak gorev yapatığını anlatan Rukiye Yılmaz, gorev yaptığı kurumlarda sokak hayvanları adına farkındalık oluşturmak ve cocukların sevgi, hoşgoru, paylaşım, merhamet duygularını canlı tutmak adına projeler yaptığını soyledi. Yılmaz, "Ancak Halk Eğitimi Merkezinde gorev yapmakta iken ilgi ve beğeni goren ayrıca olumlu sonuclar doğuran bu projemden rahatsız olan diğer kurum mudur yardımcısının şikayeti uzerine, bakanımızın sosyal medyada da duyurarak butun okullarda uygulanmasını istediği bu tamamen gonulluluk ve fedakarlık gerektiren calışmamdan dolayı cezalandırıldım. 15 yıllık memuriyet hayatım boyunca olumlu sicillerim, odullerim bulunmasına ve hicbir soruşturma gecirmiş olmamama rağmen ceza indirimine dahi gidilmedi. Benim yıllardır okullarımda yaptığım bu calışma keyfi bir durum değil, sosyal sorumluluk projesidir. Ben hayvanlarla teması, paylaşımı hep eğitimin bir parcası olarak gordum. Gorev yaptığım okullarda calışan oğretmenlerin bircoğu, oğrencilerini hayvanların yanına ziyarete getirmiş hatta zaman zaman sağlıklı ve aşılı hayvanları sınıflarına goturerek farkındalık oluşturmuşlardır. Bu ulusal proje niteliğinde bir calışmadır" dedi.

[h=3]"MASUMANE BİR BİR SEBEPTEN CEZA ALMAKTAN GURUR DUYARIM"[/h] Onurlandırılmayı beklerken acı bir şekilde cezalandırıldığını soyleyen Yılmaz, "Boyle olsa da sokak hayvanları icin mucadelem devam edecek. Ben sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmak ve bu vesileyle cocuklarımızda ve yetişkinlerde sevgi, hoşgoru, merhamet, empati, paylaşım duygularını canlı tutma calışmalarıma ara vermeden devam ediyorum. Ben oğretmen vakarına yakışmayacak bir davranışta bulunmadım, hicbir oğrencimin hakkına girmedim, hırsızlık yapmadım. Boyle masumane bir sebepten ceza almaktan ancak gurur duyarım. Guzellikleri paylaşmanın bir bedeli olacaksa, bundan sonra da odemeye hazırım. Canlı, somut orneklerimiz olmadan, gorerek, yaşayarak oğretmeden yeterince faydalı bilgiler aktaramayız. Oğretmenlik fedakarlık gerektiren bir meslektir. Bugune kadar yaptığım projeleri her zaman bir adım daha ileri taşımayı planlıyorum. Bu uğurda eğitimin yararı icin alışılmışın dışına cıkmaya, beklenenin cok otesinde projeler uretmeye devam edeceğim. Her eğitimci meslektaşımın aynı cesarette olduğunu biliyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA