Giresun'un Eynesil ilcesinde yaklaşık bir yıl once evinin onunde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, kızının olumunun aydınlatılması icin verdiği mucadeleye devam ediyor. Baba Vatan, son olarak maddi zorluk yaşadığı icin yaşadığı evi satışa cıkardı. Bu haberi duyan AHBAP Genel Başkanı Sanatcı Haluk Levent ise babaya yardımcı olmaya karar verdi.
[h=3]OLEN KIZI İCİN EVİNİ SATIŞA CIKARDI[/h] Kişisel Twitter hesabından paylaşım yapan acılı baba, "Bunu yayınlamak icin cok duşundum. Başka carem kalmadı. 21 Mart'ta yapılan akıl yargılamasından itibaren butun ticaret yaşamımı mahvettiler. O gunden itibaren aylarca ticaret yapamadım. Mecburen evimizi satışa cıkartmak zorunda kaldım" dedi.
[h=3]HALUK LEVENT HAREKETE GECTİ[/h] AHBAP Başkanı Sanatcı Haluk Levent ise, Vatan'ın paylaşımını gorunce harekete gecti. Levent, Vatan'ın paylaşımına "Sana o evi sattırmayacağız! Biraz bekle abicim!" cevabını verdi. Oyuncu Berna Lacin de, Şaban Vatan'ın evini satma kararı icin "Bu kabul edilemez" dedi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan 12 Nisan 2018 tarihinde Giresun'un Eynesil ilcesinde evinin onunde yaralı olarak bulunmuş hastanede hayatını kaybetmişti. Kızın olumu yuksekten duşme ya da intihar şeklinde raporlara gecmiş ancak babası Şaban Vatan buna itiraz ederek, kızının olum nedeninin intihar değil trafik kazası olduğunu ileri surdu. Vatan, bu iddiasını kanıtlamak icin o tarihten bu yana mucadele veriyor. Baba Şaban Vatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin soruşturmanın ustunu orttuğunu iddia ediyor.