Diyarbakır'ın Ergani ilcesinde akılalmaz bir olay yaşandı. Muhtar ve beraberindekiler, kacak elektrik kontrolu yapan
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi gorevlilerini alıkoyarak, tehditler savurdu.
İddiaya gore, Ergani ilcesine bağlı Ozbilek Mahallesi'ne kacak elektrik kontrolu icin giden DEDAŞ gorevlilerini, muhtar ve beraberindekiler alıkoydu.

[h=3]"ACARSAN SENİ BURAYA GOMERİM"[/h] Muhtar A.K. gorevlilerin uzerini ararken, gruptan biri, "Bu koyun hepsi kacak, ben kacak kullanıyorum, acamazsın. Actığın zaman seni buraya gomerim" diyerek tehditler savurdu. Alıkonuldukları ve tehdit edildikleri anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedilen gorevliler, yaklaşık yarım saat sonra serbest bırakıldı.

103 abonenin bulunduğu mahallede inceledikleri 19 aboneden 15'inin kacak elektrik kullandığı ortaya cıktı.
[h=3]SUC DUYURUSUNDA BULUNDULAR[/h] Dicle Elektrik yetkilileri, kamera kayıtlarını delil olarak sunarak, Muhtar A.K. ile grupta yer alan mahalle halkı hakkında 'Hurriyetten yoksun bırakma', 'Olumle tehdit' ve 'Kacak kullanım itirafı' suclarından Cumhuriyet savcılığına suc duyurusunda bulundu.

Kaynak: DHA