TV 1'den Yalcın Yoldaş'ın programına konuk olan Haberler.com Genel Yayın Yonetmeni Avukat Bedia Teymur, Turkiye'nin en buyuk teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul) hakkında değerlendirmelerde bulundu. "Haberler.com olarak TEKNOFEST'i cok onemsiyoruz" diyen Teymur, "Siyaset kavgalarının dışında ilk defa cok guzel bir şey konuşuldu." ifadelerini kullandı.
Haberler.com Genel Yayın Yonetmeni Av. Bedia Teymur TEKNOFEST hakkında canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Teymur şunları soyledi.
[h=3]"HEDEFİN AŞILACAĞINA İNANIYORUM"[/h] "Gecen sene 500 bin kişi ziyaret etmiş, bu yıl hedef 1 milyon. Ben bu yıl bu hedefin aşılacağına inanıyorum. Bizim artık gercekten uzaya gidebilecek insanlarımız var. Uzay yazılımı yapabilecek genclerimiz var. Cok guclu bir beyin kadromuz var bizim aslında. Keşfedilmeyi, yonlendirilmeyi bekleyen bir kitlemiz var.
[h=3]"HABERLER.COM OLARAK TEKNOFEST'İ COK ONEMSİYORUZ"[/h] Kendi yazılımını ureten Haberler.com olarak biz TEKNOFEST'i cok yakından takip ediyor ve cok onemsiyoruz. Siyaset kavgalarının dışında ilk defa cok guzel bir şey konuşuldu. Basında cok onemli bir yer aldı. İnsanlarımızın ozellikle genclerimizin gazetelerde siyasi kavgalardan cok bu tarz haberleri gormesi lazım.
[h=3]"GENCLERİMİZ İCİN COK ONEMLİ BİR GELİŞME"[/h] Burada bir teknolojik bir hamle yapılıyor. Genclerimiz icin bu cok onemli bir gelişme. Orada sergilenen İHA'larımızı ve SİHA'larımızı yapan kişilerle tanışma fırsatı buluyorlar. Gencleri doğru şekilde yonlendirip toplumumuza da ileri seviyede bu şekilde hizmet edebiliriz diye duşunuyorum. Tum bu nedenler dolayısıyla Haberler.com olarak TEKNOFEST'i cok onemsedik. Organizatorleri tebrik ediyorum."
[h=3]"BU BİR BAŞLANGIC"[/h] Yalcın Yoldaş'ın "TEKNOFEST'te sizin one cıkan, gercekten boyle cığır acmış bir teknoloji diyecek bir proje var mıydı?" sorusuna da yanıt veren Teymur, "Onceden biz dışarıdan İHA'lar almak istediğimizde kriz cıkarıyorlardı. TEKNOFEST'te bizim kendi uretimimiz olan yerli İHA'ların sergilendiğini gorduk. Bu bir başlangıc demek. Bu teknolojilerin yerli olarak uretilip orada sergilenmesi benim icin bir cığırdı. Ben bunun yanında ne gormek isterdim? Orada eksik gorduğum bir şeyi soylemek istiyorum. İşletim sistemi gibi yazılımlara daha fazla ağırlık verilmesini istiyorum. Huawei cok guzel telefonlar uretti. Ancak işletim sistemini biz desteklemiyoruz dediklerinde kala kaldılar." dedi.
TEKNOFEST'ten goruntuler;