Adnan Oktar organize suc orgutune yonelik orgutun elebaşı Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık Bora Yıldız savunma yaptı. Mahkeme heyetinin duruşmaya 10 dakika ara vermesi uzerine tutuklu sanık Adnan Oktar, salondan cıkarken tutuklu kadın sanıklara "Cok guzelsiniz" dedi.
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Adnan Oktar'ın da aralarında olduğu toplam 162 sanık ile avukatları katıldı.
Duruşmada, tutuklu sanık Bora Yıldız'ın savunmasının alınmasına devam edildi.
Adnan Oktar'ın 17-25 Aralık oncesinde FETO'ye yonelik ağır eleştirilerde bulunduğunu one suren Yıldız, "Bu salonda Genelkurmay Başkanı yargılandı. O donemde Adnan Oktar'ın yaptığı konuşmalar ortadadır. Turkce Olimpiyatları'nda cocukların cıkartılıp şarkılar eliğinde oynatılmasına karşı cıkmıştır" dedi.
Mahkeme Başkanı'nın "Turkce Olimpiyatları'ndaki cocukların oynatılmasını eleştirirken A9 kanalında kadınların cıplak oynatılmasına ilişkin ne diyeceksiniz?" diye sorması uzerine Yıldız, "Cıplak değil dekolte. Onu kabul etmiyorum" demekle yetindi.
[h=3]"ADNAN OKTAR DARBE KARŞITI YAYIN YAPTI"[/h] Yıldız sorulan soru uzerine, "Darbe girişimi başarılı olsaydı kabrimizde ziyaret ederdiniz. Darbe gecesi 23.51 Adnan Oktar'ın darbe ile ilgili acıklaması başlamıştı. Gece boyunca meşru demokratik hukumet secilmiş hukumettir şeklinde darbe karşıtı acıklamaları vardı. TRT'de okunan bildiri gecerli değil. Parti lideri acıklamalar yapsınlar şeklinde cağrılarda bulunmuştu. Kardeşin kardeşe saldırması cok gunahtır şeklinde acıklamaları vardır" diye konuştu.
Bunun uzerine Mahkeme Başkanı, "Darbe girişimini gercekleştiren teroristlere 'kardeşler' olarak mı nitelendiriyorsunuz?" diye sordu. Sanık Yıldız ise, "Oradaki kasıt ic savaştan kasıt. Onların Allah belasını versin. Darbe girişiminde bulunanlar icin değildi bu tabir" dedi.
[h=3]"ZAYIF AKLIYLA BİZE TUZAK KURMUŞ"[/h] Mahkeme Başkanı, iddianamede, muştekilerden Z.C.Y.'nin Adnan Oktar'ı aradığını, aralarında gecen soz konusu goruşmede, Z.C.Y.'nin Oktar'a, "Aşkım calıştığım yerde bir tane kız var, cok cok guzel ama daha lise 2 oğrencisi. Bayağı acık sacık giyiniyor, cok rahat davranıyor. Kız kıza birbirlerinin ustune falan da atlıyorlar. Ne yapsak acaba tanıştırsak mı birileriyle?" dediğini, Oktar'ın ise "Bir kardeş gonderelim, Bora halleder herhalde" dediğini aktararak, Yıldız'a bu konuda bilgisi olup olmadığını sordu.
Yıldız, Z.C.Y.'nin dosyanın muştekilerinden biri olduğunu, bu kişinin kendilerine karşı komplo kuran cete tarafından yonlendirildiğini one surerek, "Bu kız o zayıf aklıyla bize tuzak kurmuş. Cebine ses kaydı cihazı sokmuş. Tuzak kuranın kendisidir hatta. Bu sohbette ne amacla adımın gectiğimi bilmiyorum. Ben boyle bir kızla tanışmadım, goruşmedim" diye cevap verdi.
[h=3]"MAHKEMENİN KONUSU BİR KİŞİNİN KİMİNLE NASIL İLİŞKİYE GİRDİĞİ, STRİPTİZ YAPIP YAPMADIĞI DEĞİLDİR"[/h] Hakkında ifade veren kadın bir muştekinin ifadesinde "Bora cok guvenilir imajı vermişti. Benimle evleneceğini duşunuyordum. Daveti uzerine onun evine gitmiştim. Burada bana soyunarak dans etmemi istedi, bende dans ettim" dediğini hatırlatan sanık Bora Yıldız, "Mahkemenin konusu bir kişinin ozel hayatında kimle nasıl ilişkiye girdiği, striptiz yapıp yapmadığı değildir" dedi. Bunun uzerine Mahkeme Başkanı, "Bazı şeylere dayattıysanız mahkemenin konusudur" dedi.
[h=3]İZLEYİCİLERİ SELAMLARKEN SENDELEYEN OKTAR, KEDİCİKLERE "MAŞALLAH" DEDİ[/h] Gun boyu Yıldız'ın savunmasıyla devam eden duruşmaya verilen ara sırasında Adnan Oktar, tutuksuz sanıkları ve izleyicileri eliyle selamladı. Ara sırasında jandarma eşliğine lavaboya gitmek icin salondan kısa sureliğine ayrılan Oktar, tutuksuz sanık ve izleyicilerin kendisini alkışlamaya başlaması uzerine eliyle alkışlamanın durmasını istedi.
Bu sırada sendeleyerek duşme tehlikesi geciren Oktar, son anda merdivenlerin korkuluklarını tutarak dengesini sağladı. Bir sure sonra salona geri gelen Oktar, bu kez de kendisine gulen kediciklere 'maşallah' dedi.

Adnan Oktar'ın savunması: Dekolteli hanımların da Musluman olduğunu gostermek istiyordum Adnan Oktar mahkemede de aynı! Kadın sanıklara "Cok guzelsiniz" itirafı