Tumorden dolayı sol bacağını kaybeden ve dorduncu kez kansere yakalandığı icin yoğun bakıma kaldırılan Neslican Tay, dun akşam hayatını kaybetti. Hastanenin duyurduğu acı haber sonrası Turkiye yasa boğuldu ve binlerce kişi taziye mesajı yayınladı. Ancak bir kullanıcı Neslican hakkında skandal sozlerin yer aldığı bir paylaşım yaptı.
[h=3]NESLİHAN HAKKINDA SKANDAL SOZLER[/h] @AkFeraset" kullanıcı adlı, "Nesl-i Han" isimli bir Twitter hesabından Neslican icin yapılan paylaşımda, "Neslican Tay olmuş. Herkes cennete kavuştu diyor. Orasını Allah bilir. Yalnız bu cıplaklıkla biraz zor..." diye yazıldı.
[h=3]KİMLİĞİ ORTAYA CIKTI[/h] Skandal tweete sessiz kalmayan Avukat Umur Yıldırım, yaptığı araştırma sonucu soz konusu trol hesabın "Neslihan S." adında biri tarafından kullanıldığını iddia etti. Avukat Yıldırım, "Neslihan Sungur burada dursun bu. Bu sozlerin hesabını yargı onunde vereceksin" dedi.
[h=3]"CEZA ALACAĞIMI BİLDİĞİM HALDE YUZUNE TUKURECEĞİM"[/h] Kısa sure icinde yeniden paylaşım yapan avukat Yıldırım, Neslihan S. icin "Sana şimdi hakaret etmeyeceğim. Ama yargılandığın mahkemede ceza alacağımı bile bile yuzune tukureceğim ve bundan zerre pişmanlık duymayacağım" diyerek tepkisini gosterdi.
[h=3]TEPKİ CEKEN PAYLAŞIMLARINA DEVAM ETTİ[/h] Hayatını kaybeden Neslican hakkında skandal paylaşımlarına devam eden kullanıcı bir twette de "Neslican icin toprağı bol olsun diyen ışıklar icin uyu diyen. Toprağı bol olunca ne oluyor ki. Işıklar icinde olmak icin teheccud kılması, yoksa oyle ışık filan olmaz soyleyeyim. Oldu ve bitti. Gerisini Allah bilir. Dinden uzak yaşayanların icinde Allah affetsin denir." dedi.
[h=3]NESLİCAN TAY KİMDİR?[/h] Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da doğdu, Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilkoğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Universite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını oğrendi, araya tedavi sureci girdiği icin eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mucadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, universite sınavına girdi ve Bahceşehir Universitesi'nde psikoloji bolumunu kazandı.
2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine Demir Kadın diyen Neslican Tay, Ayşe Arman'a verdiği roportajda soylediği; "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!", "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Cok daha fazlasıyım!" sozleriyle binlerce insana rol model oldu.

Hayatını kaybeden Neslican Tay, yarın son yolculuğuna uğurlanacak Hayatını kaybeden Neslican Tay icin "Son mesajını gormemişim" diyen Duygu Ozaslan kendisini savundu Neslican Tay'ın TEDx konuşmasındaki sozleri gundem oldu: Benim icin sol bacağınızı da sevin Hayatını kaybeden Neslican Tay'ın son paylaşımı yurek dağladı: Yaşamayı cok istiyorum Unlu isimler hayatını kaybeden Neslican Tay'ın acısını paylaştı Futbol dunyası, Neslican Tay'ın olumune sessiz kalmadı Siyaset dunyasından Neslican Tay'ın olumune ilişkin mesajı: Gittin, cok uzgunuz cok Kanserle savaşan Neslican Tay, hayatını kaybetti