Bolu'da, Abant İzzet Baysal Universitesi Matematik Oğretmenliği Bolumu'nden mezun olan Melike Kubilay (29), 1 yıl boyunca oğretmen olarak atanabilmek icin KPSS sınavlarına hazırlandı. Zorlu sınav hazırlığı surecinde boş zamanlarında evinde pasta yapan Kubilay, girdiği sınavın ardından atanamayınca oğretmenlik hayalinden vazgecerek evinde hobi olarak yaptığı pasta işini ticarete donuşturmeye karar verdi. Cevresinde gorduğu butik pastaları kendisinin de yapabileceğine inanan Kubilay, KOSGEB'e başvurarak girişimcilik kursuna katıldı. Girişimcilik kursunun yanı sıra Bolu ve İstanbul'da butik pasta kursuna da giden Kubilay, 2016 yılının Ocak ayında 'Kremalı Dukkan' adını verdiği iş yerini actı.

[h=3]OĞRETMEN OLMA HAYALİNİ BIRAKIP PASTACI OLDU[/h] Oğretmenlik hayalinden vazgecerek pastacı olma seruvenini anlatan Kubilay, "Ortaokuldan itibaren hep matematik oğretmeni olmak istiyordum. Daha sonra formasyon aldıktan sonra KPSS icin calışmaya başladım ama cok zorlu bir surec. Coğu kişi de atanamıyor. Ben de atanamadım. O donemde KPSS'ye calışırken bu işle uğraşmaya başladım. Birkac kişide de gordum ve araştırmaya başladım. Ben bunu yapabilirim diye duşunduğumde KOSGEB'e gittim. 2016 yılının Ekim ayı gibi karar verdim. Ocak'ta da işbaşı yaptım. Buranın acılımı icin İstanbul ve Bolu'da eğitimlere katıldım" dedi.

[h=3]"HAYATIN HER YERİNDE MATEMATİK VAR"[/h] Matematiği yaptığı butik pastalarda kullanan ve butik pasta oğreticisi de olacağını ifade eden Melike Kubilay, "Hayatın her yerinde matematik var. Bu pastalarda da kullanıyorum. Altın oran diye bir gercek var. O yuzden de pastalara da yansıtmamı kolaylaştırıyor matematik. Matematiği de pastaları da seviyorum. İkisinin birleşmesi cok guzel oldu. Pastaların uzerine matematiksel şekillerle figurler calışıyorum. Yani aynı matematiği onların uzerinde de calışabiliyorum. O yuzden ben yine aynı mesleğimi yapmış oluyorum. Sadece bu sefer pasta oğreticisiyim. Yine oğretmenlik yapıyorum. Zaten eğitimlere de başlayacağız. O yuzden oğretmenliği de matematiği de kullanmış olacağım" şeklinde konuştu.

[h=3]"BUYUKŞEHİRLERDEN PASTA TALEBİ ALMAYA BAŞLADIK"[/h] Yaptığı butik pastalara Turkiye'nin farklı illerinden talep olduğunu soyleyen Kubilay, "İlk yıllarımda daha cok Bolu cevresinden pasta isteniyordu. Ama daha sonra İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir gibi buyukşehirlerden bile pasta talebi almaya başladık. Fiyatları normallere gore pahalı. Dilim başları 12 liradan başlayıp 25-30 liralara kadar cıkıyor. 15 kişilik bir pasta yaklaşık 200 liradan başlıyor ve 450 liraya bile verdiğimiz pastalar var. Bunlar ozel uretim pastalar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA