Dorduncu kez kansere yakalanan Neslican Tay, dun akşam tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybetti. Neslican'ı uzun zamandır tanıyan kuafor Yusuf Yalmancı ise Neslican'ın hayatını kaybettiği hastaneden tum gelişmeleri paylaştı.
[h=3]"O KADAR GUZELLEŞMİŞ Kİ ARTIK İKİ BACAĞI VAR"[/h] Unlu bir kadın kuaforu olan Yusuf Yalmancı, Neslican'ın olumuyle yaşadığı uzuntuyu dile getirerek hastanede yaşanan tum gelişmeleri aktardı. Neslican'ın ablasının kız kardeşinin olum haberini alınca sinir krizi gecirdiği duyuran Yalmancı, yaptığı bir diğer paylaşımda ise Neslican'ın yakınlarıyla konuştu. Tay'ın cansız bedenini goren bir kadınla konuşan Yalmancı, duyduklarını şu sozlerle anlattı: "Neslican'ın dayısıyla beraberim. Yarın oğle namazında Rize Sahil Camii'nde cenaze kalkacak. Ben de orada olacağım, herkesin başı sağolsun. Yanımda bir tane abla var 'Neslican'ı gordun mu?' dedi. Ama ben gormeye dayanamam. Annemin bile cenazesine bir kez acıp baktım. 'Gelin gibi olmuş, o kadar guzelleşmiş mi artık iki bacağı var' diyor."
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Rize'nin Gulbahar Mahallesi'nde ailesi ile oturan Neslican Tay, 2 yıl once kanser hastalığına yakalandığını oğrendi. Tumor nedeniyle sol bacağı kesilen genc kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına ornek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mucadele edeceğini acıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi sureclerini takipcileri ile paylaştı. Kısa surede 1 milyon takipci sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi gorurken, diğer yandan Bahceşehir Universitesi Psikoloji Bolumu'nu kazanarak eğitimini surdurdu. Kanser hastalığı ile mucadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul'da bir hastanede yoğun bakıma alındı. Genc kız bu akşam saatlerinde hayatını kaybetti.
[h=3]NESLİCAN TAY KİMDİR?[/h] Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da doğdu, Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilkoğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Universite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını oğrendi, araya tedavi sureci girdiği icin eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mucadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, universite sınavına girdi ve Bahceşehir Universitesi'nde psikoloji bolumunu kazandı.
2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine Demir Kadın diyen Neslican Tay, Ayşe Arman'a verdiği roportajda soylediği; "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!", "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Cok daha fazlasıyım!" sozleriyle binlerce insana rol model oldu.

Neslican Tay'ın olum haberini alan anne ve babasının hali yurek parcaladı Neslican'ın olum haberini alan Selin Ciğerci: İyi olacağım diye soz vermiştin Hayatını kaybeden Neslican Tay icin "Son mesajını gormemişim" diyen Duygu Ozaslan kendisini savundu Neslican Tay'ın TEDx konuşmasındaki sozleri gundem oldu: Benim icin sol bacağınızı da sevin Hayatını kaybeden Neslican Tay'ın son paylaşımı yurek dağladı: Yaşamayı cok istiyorum Unlu isimler hayatını kaybeden Neslican Tay'ın acısını paylaştı Futbol dunyası, Neslican Tay'ın olumune sessiz kalmadı Siyaset dunyasından Neslican Tay'ın olumune ilişkin mesajı: Gittin, cok uzgunuz cok Kanserle savaşan Neslican Tay, hayatını kaybetti