Apple'dan eski iOS'lara yeni işlev!
Apple, iPhone 3GS gibi eski iOS cihazlarına eklediği bu işlevle onları cop olmaktan kurtardı!

Apple, iOS'un eski surumlerini kullananlara yeni bir işlev sunmaya başladı. Bu işlev sayesinde kullanıcılar, uygulamaların işletim sistemleriyle uyumlu olan en son surumunu indirebilecekler.

iOS 7, 18 Eylul'den itibaren belirli iOS cihazlarına dağıtılmaya başlandı. Ancak iPhone 3GS gibi eski cihazlar iOS 7'den faydalanamayacak. Geliştiriciler ise uygulamalarını iOS 7 icin guncellemekle meşguller. Bu ise guncellenen uygulamaların eski iOS'larda kullanamayacakları anlamına geliyor.

Apple'ın sunmaya başladığı yeni işlev ise Salı gunu ortaya cıkan bir rapora gore şoyle işliyor: Kullanıcı kendi işletim sistemi surumunun desteklemediği bir uygulama yuklemeye calıştığında ekrana "son uyumlu surumu" yuklemeye dair bir uyarı kutucuğu cıkıyor. Boylece kullanıcı, sahip olduğu işletim sisteminde calışan en guncel surumu kolayca indirip kurabiliyor.

Boylece iPhone 3GS, ilk iPad gibi cihazlar, iOS 7'yi desteklemeseler de hayatlarını surdurebilecekler.

Kaynak