Daha once insan gorunumlu bircok robot ureten ve bir robot ailesi kurmayı hayal eden Profesor Hiroşi İşiguro tarafından geliştirilen bu yapay kadının hareketlerinin, daha onceki robotlara oranla cok daha doğal olduğu goruldu.
Profesor İşiguro, tanıtım sırasında yaptığı acıklamada, ekibinin insan duygularını ifade edebilen robotlar yapmak istediğini soyledi.
Uzun siyah saclı ve siyah etekli robot tanıtım sırasında, model olarak kullanılan 20'li yaşlardaki genc bir kadının gulumseme, ofkelenme gibi tum hareketlerini hemen ve gerceğinden farksız taklit etti.
Gercek insanın yuz ifadelerinin bir kamerayla filme alındıktan sonra elektrik sinyalleriyle robota gonderen bir teknoloji kullanıldı. Gercek kadınla androidi ayırmanın gercekten guc olduğu tanıtımda, model kadın gazetecilere, "Bir ikiz kızkardeşim olduğu hissine kapıldım" dedi.
Roboton dişlerini gostererek gulmesinin gercek bir insan gorunumu kazandırdığını soyleyen Prof İşiguro, daha once geliştirilen bu tip robotların cok sayıda ekleminin olmasından oturu daha karmaşık ve masraflı olduğunu kaydetti.
Japon bilim adamı, geliştirdikleri yeni teknoloji sayesinde insan gorunumlu robotları uretmenin daha kolaylaştığını belirterek, boylece bu robotlardan daha fazla alanda faydalanmanın mumkun olacağını duşunduklerini soyledi.
Yuzu sentetik deriden yapılan ve bir hastanede deneme amacıyla hastalara eşlik etmesi duşunulen "Geminoid-TMF" adlı robot 160 bin TL'ye satılacak.