Cok yakında ulkemizde de satışa sunulacak olan iPhone 4'u bir kenara alırsak, gelen son dedikodular Apple'ın 5.Nesil iPhone uzerinde calışmaya başladığını (Firmaların bir telefon uzerinde yaklaşık 1,5 sene calıştığı duşunuluyor.) gosteriyor. Apple'ın Cupertino'daki yerleşkesinde calışan muhendisler 5.Nesil iPhone icin neler yapmayı duşunuyor ? Şimdilik bu sorunun cevabı bilinmese de 5.Nesil iPhone icin temel bazı soruların cevapları gelmeye başladı.
ChinaTimes'da yayınlanan habere gore Apple, diğer iPhone'larda olduğu gibi 5.Nesil'in uretiminde de Foxconn ile birlikte calışacak ve uretim surecinde Foxconn, uretim kapasitesinin buyuk coğunluğunu 5.Nesil iPhone'a ayıracak.
Fakat gazetenin haberine gore Apple, 5.Nesil iPhone'da yonga ureticilerinde değişliğe gidecek. Yakın zamanda mobil yonga birimi Intel tarafından satın alınan Infeon ile onceki iPhone'larda ortak calışan Apple, 5.Nesil icin yoluna Qualcomm ile devam edecek. Ancak gazetenin bu iddiasına rağmen yakın zamanda Intel'in yonetim kurulu başkanı Paul Otellini, Intel-Infeon işbirliğinden dolayı Steve Jobs'un oldukca "mutlu" olduğunu acıkladığını belirtelim.

Kaynak : DH