arkadaşlaer şimdiye kadar arşiv amaclı 1200 kadar cd kopyası yaptım sizlere bu arşiv esnasında kullandığım bo cdler hakkında bilgiler sunmak istiyorum arşivleme surem yaklaşık 4 yıldır devam ediyor.

1 grup yaklaşık 1-2 yıl arasında dayanan markalar
princo gift diamond gibi dms green fly itspeed gibi cdler 1 yıl sonra ortadaki gobeklerinin etrafından mantar ibi kavlamaya başlıyor bu cd ler ucuz olduklarından bunları 1 yıl sure icinde kuallnıp atmak gerekiyor. o yuzden bu cdleri uzun sureli bekletme amaclı kopya yapmamanızı tavsiye ederim zaten fiyatları da bunu gosteriyor ayrıca uzerlerindeki 52X 56X yazıları bu gibi cdlerde bir nlam ifade etmemektedir o yuzden ne yazarsa o kabul gotermek gerekiyor.
2.grup cdler bunlar 3-6 yıl dayanbiliyor. dms blue versatile cursor cdleri fullmark gold burn ozellikle melodynin cdlerini bulursanız cok tavsiye ederim hem 52X btun urunleri desteklemekte ve ozellikle Platinium olanları cok iyi. Bence bu grubun lideri melody. ben aldığım cdleri bıcak yardımıyla kontrol edrim oncelikle kazırım eğer en ufak bir darbe ile alt tarafında belli ediyorsa bilinki o cd işe yaramaz ustten cabuk kavlar ayrıca cdler yazıldıkları zaman altta katman izi belli olur eğer aldığınız cd katman izini iyi izole edebiliyorsa ve gumuşe yakın bir renk ise 52X destekliyorsa o cdden korkmayın

3.Grup
philips maxell hp plm(silver yada black) memorex verbatim tdk dms diamond yada silver
piyasanın 10 yıldan fazla dayanma sureli cdleri bence bunlar ozellikle plm ve philips bence en iyisi gold da cok iyi silverı var ustu gumuş oda gold ile aynı zaten ama en iyi modeli kenarları siyah kaplı ortası turuncu olan modeli bıcakla test ederseniz eğer bir cdnize kıyıp kenar kısımları cok sağlam oldugunu gorrbileceksiniz bu sektorun lideri tabiiki verbatim kimse onun kadar kalite yapamaz fiyatı da diğerlerinin 2katı ama 20 yıl 30 yıl sağlam kullandıgınız surece arşivlemde hic problem yaşamazsınız. diğer cdler icinden plm hp maxell iyi cdler memorex de iyi ama bazen uzerinde yazan hı zile yazma hızınız aynı olmaya biliyor. Şu ana kadar 10 tane cd yaktım onlarda orjinal cdlerin kopyaya uygun olmamasından kaynaklandı. Writer 52*32*52 LG cd rom 52 LG nero kullanıyorum alcohol kullanıyorum hic bir sorun cıkarmadılar bu gune kadar arkadaslara da tavsiye ederim